Як не захворіти на ботулізм: фахівці порадили, на що звертати увагу під час покупок

Новини Чернівців / економіка, бізнес
2 285
0
Як не захворіти на ботулізм: фахівці порадили, на що звертати увагу під час покупок

Українцям слід купувати продукти харчування у місцях, де є жорсткий контроль і де працюють спеціалізовані лабораторії та фахівці, які несуть кримінальну відповідальність за якість продуктів.

Про це у коментарі УНН сказав керівник столичної Дерджпродспоживслужби Олег Рубан.

"Цього року зафіксовано один випадок (у Києві - ред.) хвороби на ботулізм. Більше випадків не реєструвалось. Зареєстрований випадок трапився наприкінці квітня та був пов'язаний із вживанням риби, купленої у місці несанкціонованої торгівлі. Тому основна порада – купувати продукти харчування, де є жорсткий контроль: агропромислові ринки, супермаркети, магазини, де працюють спеціалізовані лабораторії та фахівці, які несуть за це кримінальну відповідальність", - сказав Рубан.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях зареєстровано перший випадок захворювання на ботулізм через домашню консерву.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.