RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Затримання Середюка: СБУ знайшла лише дві гривні у кабінеті заступника мера Чернівців, - депутат

Правоохоронці, які затримували заступника міського голови Чернівців Володимира Середюка на отриманні неправомірної вигоди, не знайшли жодних "мічених" купюр, окрім двох гривень.

Про це сьогодні на своїй ФБ-сторінці повідомив депутат міськради, керівник фракції "Народний контроль" Михайло Яринич, пише molbuk.ua

Він повідомив подробиці затримання посадовця та мотиви, за якими правоохоронці провели операцію у міськраді у п’ятницю.

"Передісторія. В Чернівцях розміщено дочірнє підприємство ДАК "Хліб України" - "Чернівецький КХП".

Майновий комплекс "Чернівецького КХП" по пров. Миколаївському, 9 площею біля 7 гектарів, на якому розміщенні офісні та складські приміщення площею близько 13,5 тис.кв.м. здавала ДАК "Хліб України" в оренду ТОВ "АгроЗахідТрейд" за символічну плату.

КХП наразі має заборгованість перед Чернівцями по сплаті земельного податку та відрахування по зарплаті в розмірі майже 7 мільйонів гривень.

До заступника Чернівецького міського голови Володимира Середюка звернулися знайомі, з проханням порадити відповідальну людину на посаду директора "Чернівецького КХП", яка змогла б організувати роботу та вивести підприємство з кризи.

Володимир запропонував свого знайомого, Анатолія Дубіцького, який пізніше був призначений на цю посаду і в першу чергу приступив до інвентаризації майна та договорів.

Новий керівник звернувся до Володимира Середюка, як до професіонала своєї справи та фахової людини, з проханням проконсультувати, як реанімувати підприємство.



Оскільки основним джерелом надходжень коштів на рахунок "Чернівецького КХП" є здача приміщень в оренду, то Володимир рекомендував Анатолію звернутись до ДАК з клопотанням переглянути ними розмір орендної ставки.

Скоріше за все, саме питання підвищення розміру орендної плати спровокувало конфлікт між ТОВ "АгроЗахідТрейд" та ДАК "Хліб України" (разом з новим керівником "Чернівецького КХП") адже зараз ТОВ "АгроЗахідТрейд" виплачувало ДАК "Хліб України" копійки, в прямому сенсі цього слова, за оренду 1 кв.м. майнового комплексу.

Орендарям було запропоновано збільшити розмір оренди, що дозволило б підприємству виплачувати обов'язкові платежі в бюджет міста та вибратися з боргової ями.

Володя, як заступник мера і голова комісії з питань недопущення заборгованості по виплаті заробітної плати та сплати податків і зборів, зазначав, що дане підприємство є одним з найбільших боржників по сплаті податків та зборів до бюджету міста, а попередній керівник даного підприємства неодноразово запрошувався на засідання комісії, але жодного разу він не прийшов.

Читайте також: Хто такий Володимир Середюк, якого затримали на хабарі: очолював ОСББ та міняв партії

По матеріалах справи 19 квітня у Києві відбулася зустріч орендарів (ТОВ "АгроЗахідТрейд") і орендодавців (ДАК "Хліб України"). Але про що вони розмовляли і до чого домовились, Володі було не відомо, так як жодних контактів після 4 квітня ні з орендарями, ні з представниками ДАКу у нього не було. Однак, не виключно, що саме на цій зустрічі учасники обговорювали питання оренди. Однак, як вбачається з матеріалів справи, саме після цієї зустрічі на рахунок ДАК "Хліб України" поступило від орендаря 200 тисяч гривень. ДАК - це державна акціонерна компанія. Ключове слово - державна. 100 тис. було одразу направлено на виплату заборгованості по З/П на під-ві.

4 травня починаються "маски-шоу" - київська прокуратура спільно з київським СБУ "приймає" в.о. керівника ДАК "Хліб України", директора "Чернівецького КХП", юриста ДАК "Хліб України" та засупника Чернівецького міського голови.

Обшукавши на робочому місці Володимира Середюка у нього виявили лишень... 2 гривні (!). Обшук у службовому кабінеті не виявив нічого. Допиту Володимиру не робили. Жодних "мічених" грошей, жодної "неправомірної вигоди" не знайшли", - написав Яринич.

***


Нагадаємо, 4 травня правоохоронці затримали на хабарі заступника міського голови Володимира Середюка.

Співробітники київської прокуратури та Служби безпеки України проводили слідчі дії в кабінеті посадовця, після чого його вивели з приміщення мерії та відвезли мікроавтобусом з тернопільськими номерними знаками у невідомому напрямку.

"Правоохоронці встановили, що виконувач обов’язків голови правління ДАК "Хліб України", змовившись з директором дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", а також заступником міського голови м. Чернівці та юристом ДАК "Хліб України", вимагали від директора приватної компанії щомісячно сплачувати неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. грн за невжиття заходів щодо розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень", - йдеться в повідомленні прокуратури м. Києва.

За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території Києва та Чернівців, задокументовано отримання цими особами 200 тис. грн неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами.

5 травня столичний суд відпустив Середюка під заставу розміром 120 тис грн.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
6-05-2018, 21:27
Коментарів 0 Переглядів 2 583


Облаштував його в старому будинку в селі Слобода-Комарівці.

Дмитро Сірман загинув 3 серпня на Куп'янському напрямку поблизу села Синьківка, рятуючи свого побратима
Підсумували виконання місцевих бюджетів за І півріччя 2024 року
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Облаштував його в старому будинку в селі Слобода-Комарівці.


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Облаштував його в старому будинку в селі Слобода-Комарівці.

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.