RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Казка «під кожну дитину»: у Чернівцях створюють персоналізовані книги, де головними героями є читачі-малюки

Чернівчани Віталій СЕМЕНЮК (економіст за фахом) та Дмитро ШКІЛЬНЮК (програміст) – засновники компанії Lucky Panda, яка займається виготовленням персоналізованих книг для діток. Вони – друзі з семи років. Завжди мріяли про спільну справу і свою дитячу мрію втілити у дорослому житті, щоб дарувати радість дітям та їхнім батькам.

Казка «під кожну дитину»: у Чернівцях створюють персоналізовані книги, де головними героями є читачі-малюки


Про ідею та початок справи

– Нам хотілося зробити щось хороше та приємне для дітей, – каже Дмитро Шкільнюк. – Ми виховуємо власних дітей, племінників, тому знаємо, як важко сучасних дітей змусити читати. Ми аналізували європейський досвід виготовлення персоналізованих книжок. Вивчали питання казкотерапії – лікування казками. Тому одна з ідей персоналізованих книг – створити альтернативу комп’ютерам та сучасним гаджетам, зацікавити дитину книгою. До того ж книга – про конкретну дитину, де саме вона – головний герой, "гуляє" вулицями рідного міста (все індивідуально художники малюють "під кожну дитину"). Отож малюк читає казку, яку створено спеціально для нього.

- Які переваги персоналізованої книги?

– Під час читання такої книги дитина вчиться бути охайною, виконувати мамині доручення, дотримуватися гігієни, правил дорожнього руху, бо все це принагідно описано в книгах, – пояснює Віталій Семенюк. – Поступово, без тиску з боку дорослих, діти вчаться відрізняти добро і зло, співпереживати, на сторінках книги проходять разом з улюбленими героями через різні труднощі і випробування.

У персоналізованій книзі дитина зможе подолати всі перешкоди, впоратися з усіма труднощами, перемогти всі свої страхи, невпевненість. Якщо дитина боїться темряви, можна прочитати їй казку про те, як маляті вдалося перебороти свій страх.

– Під час читання персоналізованої книги батьки навчають виявляти любов до навколишніх, поважати інших, спілкуватися з дітьми та заводити друзів, – додає Дмитро Шкільнюк. – Ставши героєм казки, який здійснює подвиги, дитина зрозуміє, що в неї вірять. Це допоможе їй стати успішною у дорослому житті. Крім того, немає нічого ціннішого у світі, як сім’ї, де працюють і відпочивають, навчають і розвиваються усі разом: і батьки, і діти. Персоналізовані книжки допоможуть об’єднатися, адже героями розповіді чи казки можуть стати абсолютно всі члени родини.

Казка «під кожну дитину»: у Чернівцях створюють персоналізовані книги, де головними героями є читачі-малюки


Як реагують замовники, зокрема діти

– Люди завжди радіють європейським новинкам, – каже Віталій Семенюк. – Оскільки багато людей, перебуваючи за кордоном, бачили схожу продукцію. І таких книжок не було українською мовою. Більшість клієнтів чекають наших нових казок. А діти залюбки читають казки, де вони – головні герої.

З якими труднощами доводиться стикатися

– Виготовлення персоналізованих книжок – дуже трудомісткий процес, оскільки кожна книга виготовляється індивідуально для конкретного замовника, – говорить Дмитро Шкільнюк. –Така індивідуальність вимагає значних витрат, адже з кожною конкретною книгою працює автор, яка складає текст, художник, який малює картинки "під замовника", дизайнер, який вмонтовує фото дитини – потрібно підібрати потрібний ракурс і щоб не було тіней. Дизайнер верстає книгу і, нарешті, друкарня друкує одну книгу, а не цілий тираж, що було би набагато простіше. Вже не кажемо про те, скільки коштує папір, адже друкуємо наші книги винятково на якісному папері – твердому картоні. Важливо зазначити, що абсолютно всі аркуші, включно з обгорткою, після друку ламінуються спеціальною плівкою, яка захищає від пошкоджень, води тощо, бо ж читають ті книжечки дітки різного віку.

Крім того, іноді до людей важко донести цінність та важливість персоналізованої книги для дитини. Адже іноді суму, яку потрібно заплатити за таку книгу – приблизно 600 гривень (за 40 сторінок) – простіше "просидіти" у ресторані, ніж зробити своїй дитині такий подарунок.

Казка «під кожну дитину»: у Чернівцях створюють персоналізовані книги, де головними героями є читачі-малюки


Про плани на майбутнє

– Плануємо запустити лінію періодичного видання персоналізованих пригод, – розповідає Віталій Семенюк. – Щоб було, як у нас у дитинстві, – очікування листоноші з новим випуском журналу. Хочемо популяризувати персоналізовані книги на всій території України – брати участь у різних благодійних заходах, щоб забезпечити малозабезпечених дітей персоналізованими книгами.

Казка «під кожну дитину»: у Чернівцях створюють персоналізовані книги, де головними героями є читачі-малюки


Юлія ПАЦАРАНЮК, авторка текстів:

– Мене захопила ідея персоналізованих книг, адже це неймовірна знахідка для сучасних батьків і дітей. Всі ми усвідомлюємо, яке неоціненне значення відіграє читання у вихованні малюків. На жаль, наразі книги незаслужено відійшли на периферію дитячих захоплень. Ми хочемо повернути їм позицію лідера і першого помічника для гармонійного розвитку дитини.

Любов ГОРІНА, художниця:

– Намагаюся втілити дитячий світ на сторінках персоналізованих книг. Малюю – і ніби бачу очі малят, які триматимуть у руках цю книгу. Чи їм сподобається? Для дітей творити – надзвичайно відповідально, але головне – цікаво! Адже можна залюбки повернутися у дитинство.

Сергій ПРИСТУПА, художник:

– Ще не так давно усі ми були дітьми і, однозначно, уявляли себе героями казок, історичних чи пригодницьких книг. Ми разом із лицарями додали страшних драконів, змагалися з привидами, здобували спортивні перемоги з кумирами мільйонів… Усе це роблять зараз герої наших персоналізованих книг. На сторінках живуть не просто якісь невідомі хлопчики чи дівчатка, а конкретно Петрик чи Іринка. Це дивовижно!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Леся Токарюк
30-03-2018, 08:29
Коментарів 0 Переглядів 5 877

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.