RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях журналісти звинуватили керівництво обласної поліції у закритості до преси

Група чернівецьких журналістів звернулася з відкритим листом до начальника Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Сергія Пілігріма у зв’язку із неякісною роботою прес-служби відомства.

Зокрема, у своєму зверненні журналісти нагадали, що два роки тому вони зверталися з аналогічним листом до Пілігріма, проте від того часу "ситуація тільки погіршилась".

"Нагадаємо, у відкритому листі журналісти детально висловили свої претензії - суть їх у тому, що прес-служба ГУ НП в Чернівецькій області часто не надавала інформацію у необхідному для публікації чи ефіру обсязі, часто надавала інформацію із критичним для публікацій запізненням, і навіть за мовчувала суспільно важливу інформацію. У результаті особистої зустрічі - Вас та ваших заступників із журналістами – нібито вдалося знайти спільну мову. Тоді Ви пообіцяли, що усі претензії та зауваження будуть почуті, а недоліки – виправлені. На жаль, за два роки, що пройшли з того моменту, ситуація тільки погіршилася", - йдеться у листі.

"Останнім часом складається враження, що прес-служба в управлінні поліції існує не для розповсюдження суспільно важливої інформації, а для її замовчування. Ми розуміємо, що жодних рішень без прямої вказівки керівництва працівники прес-служби не приймають, а тому вважаємо, що усю відповідальність за діяльність прес-служби (а точніше – бездіяльність) несете особисто Ви, як начальник ГУ НП. Красномовним підтвердженням такої зневаги до важливості ЗМІ з Вашого боку та боку Ваших підлеглих може слугувати ситуація з вибухом гранати в приміщенні обласної фіскальної служби – ані працівники прес-служби, ані Ви особисто, будучи на місці події, не врахували за необхідне проінформувати працівників ЗМІ (які перебували на місці події, у декількох метрах від вас) про деталі цієї суспільно важливої події. Більше того, на сьогодні журналісти і досі не можуть дізнатися деталей вибуху через замовчування інформації прес-службою ГУ НП у Чернівецькій області", - повідомляється у зверненні журналістів.

"Ця ситуація лише частково характеризує стан співпраці ГУ НП у Чернівецькій області зі ЗМІ Чернівців. Постійні “куці” подання інформації без урахування специфіки газет, радіо, телебачення – один абзац і дві фотографії – роблять неможливим поширення таких повідомлень по телебаченню. Постійне неоперативне подання (наприклад, те, що сталося в суботу, часто може бути прокоментовано в понеділок після обіду) робить неможливим дотримання нами однієї з основних заповідей журналіста – оперативності", - повідомляється у листі.

"Звісно, багато хто зараз киває на нещодавно прийнятий закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування”, нібито саме через нього журналістам тепер важче отримувати інформацію. Проте після численних роз’яснень, у тому числі і речника Міністерства внутрішніх справ, стало зрозуміло, що цей Закон не має впливати на комунікацію поліцейських та ЗМІ", - зазначають журналісти.

Вони закликали Сергія Пілігріма "у найкоротші терміни зробити усе можливе, аби виправити вже критичну ситуацію з (не)наданням інформації працівникам ЗМІ".

"Утім, у разі, якщо наші прохання так і не будуть почуті – лишаємо за собою право у спробі вирішити цю проблему звернутися до керівництва Національної поліції України та Міністерства внутрішніх справ України", - йдеться у відкритому листі.

Під зверненням підписалися 15 журналістів з Чернівців: Сергій Зарайський, портал “Букінфо”, Олексій Пономаренко, шеф-редактор сайту “The Chernivtsi Times”, Павло Токар, головний редактор новин Чернівецької філії “Національної суспільної телерадіокомпанії України”, Оксана Танащик, головна редакторка ТОВ “ТРК ТВА”, Максим Волошин, головний продюсер Чернівецької філії “Національної суспільної телерадіокомпанії України”, Маріанна Антонюк, шеф-редактор газети “Версії”, Олег Тудан, кореспондент “Телевізійної служби новин” телеканалу 1+1, Микола Кобилюк, редактор сайту “МБ”, власкор УНІАН в Чернівецькій області, Дар’я Дяк, журналіст МТРК “Чернівці”, Петро Кобевко, шеф-редактор газети “ЧАС”, Вадим Пелех, директор ТОВ “ТРК ТВА”, Людмила Григорчук, головний редактор ІА “А.С.С.”, Марина Скінтей, головний редактор телеканалу “Чернівецький промінь”, Олексій Микосянчик, заступник редактора газети “Погляд”, Ольга Паламарюк, кореспондент телеканалу “Інтер”.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-02-2018, 21:43
Коментарів 0 Переглядів 2 757

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!