RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькі вболівальники ніколи раніше не вибігали на поле, - прес-аташе клубу

Днями футбольний клуб "Буковина" втрапив у скандал. Невдоволені суддівством бригади арбітрів, вболівальники вибігли на поле та намагалися помститися за спірні рішення.

Поведінку вболівальників розглянув Комітет арбітрів Федерації футболу України. Тож, один із найближчих матчів наш клуб проведе без уболівальників. Вже вдруге цього сезону. Вперше таке трапилося у першому ж матчі через неадекватну поведінку наших вболівальників минулого сезону у Першій лізі, у грі проти ФК "Полтава".

Піднімають руку навіть на легенд
За мірками України, цьогоріч це не перший інцидент. Так, нещодавно фанати львівських "Карпат" побили легенду клубу Артема Федецького та вимагали у футболістів зняти свої футболки. У Дніпрі фанати побили президента клубу "Дніпро-1" Юрія Березу.

За словами прес-аташе ФК "Буковина" Олексій МАМЧУКА, у нас раніше такого не траплялося.

– У нас не було такого, щоб вболівальники вибігали на поле. Так, траплялося, коли кидали петарди або насіння. Єдиний випадок на моїй пам’яті трапився ще за часів Союзу, 1987 року. Це був матч із СК "Київ". Команди грали в Чернівцях, клуб зі столиці був аутсайдером ліги. Але суддя все зробив, щоб команда з Києва не програла. Матч тоді завершився 0:0. Вболівальники тоді ще 30 хвилин не розходилися та скандували: "Суддю з поля". Але ніхто межі трибун не покидав. Також був випадок 1989 року з клубом "Зоря". Тоді суддя теж кілька рішень прийняв не на користь нашої команди, і матч також завершився нульовою нічиєю. Вболівальники хотіли з ним розбиратися, але ніхто на поле не біг, – каже О. Мамчук.

За часів незалежності подібного пан Олексій не пам’ятає. Лише останніми роками помітна така нездорова тенденція агресивної поведінки вболівальників.
– На мою думку, помилкою стала відмова від послуг поліції. По-друге, це вседозволеність вболівальників. Як фанат може підняти руку на свого футболіста? – каже Олексій.

За його словами, футболісти стали занадто доступними для вболівальників. Раніше зустріти гравця в місті було екзотикою. Натомість зараз до віп-зони, де мають перебувати лише представники команд, журналісти та судді, може потрапити будь-хто. А самі футболісти виходять із роздягалень разом із дружинами, дітьми та друзями.

– Дехто пропонує взагалі радикальні міри – поставити решітку навпроти фанатського сектору та демонтувати крісла. Я проти цього. Тому що переважно такий безлад чинять не фанати 5-го сектора. І в матчі з "Агробізнесом" першими бити суддю хотіли не фанати. Це чинять люди, що прийшли на стадіон, заряджені "зеленим змієм", – резюмує О. Мамчук.

Конфлікти виникають на кожному матчі
Безпеку під час домашніх матчів "Буковини" забезпечують спортсмени обласної федерації рукопашного бою. За словами, представника федерації Івана ШТЕФЮКА, дрібні інциденти трапляються майже на кожному матчі.

– Попри зменшення кількості вболівальників роботи менше не стало. Бо для створення проблеми не обов’язково 10 тисяч людей. Її можуть створити і троє-п’ятеро осіб. Іноді буває навіть навпаки – матчі, що збирають купу глядачів, можуть бути без ексцесів. Натомість гра, де мало глядачів, може стати каталізатором якогось лиха, – каже І. Штефюк.

Здебільшого охоронцям вдається переконати неадекватну людину словесно. Якщо ж вона цього не розуміє, доводиться виводити її силоміць.

– Під час гри з "Агробізнесом" ми передбачали, що може виникнути конфлікт та попередили працівників поліції, які прибули у повному спорядженні. Коли натовп вибіг на стадіон, нашим завданням було захистити суддів та гравців. Опісля ми вивели суддів із роздягальні, посадили в автомобіль та вивезли у безпечне місце, – каже рукопашник.

За словами пана Івана, на охорону виділяють від 20 охоронців. Їхня кількість залежить від матчу. Рекордом було 107 охоронців, яких задіяли під час матчу Кубка України між "Буковиною" та "Дніпром" 2013 року. На стадіоні тоді було понад 11 тисяч вболівальників.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Sasha_Yu
4-11-2017, 19:45
Коментарів 0 Переглядів 1 902

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.