Медики встановили причину масового отруєння на хрестинах у ресторані в Чернівецькій області.
Як повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, перевіркою встановлено численні порушення.
Зокрема, заклад зареєстрований як магазин, а не заклад громадського харчування, у харчоблоці не дотримувались усіх технологічних процесів при підготовці сирої продукції і приготуванні готових страв.
Окрім того, у приміщенні була відсутня вентиляція на харчоблоці, зафіксовано недостатньо холодильного обладнання, не створено умов для миття та знезараження посуду, дезінфекційний режим не дотримувався, а на харчову продукцію були відсутні документи, які засвідчують якість і безпеку.
Зазначається, що після святкування хрестин загалом захворіли 13 осіб, з них двоє дітей. Станом на 15 вересня госпіталізували 10 хворих, серед них одна дитина віком до 15 років. Амбулаторне лікування отримують троє хворих, з яких одна дитина.
Раніше повідомлялося, що на Буковині гості
масово отруїлися після святкування хрестин у ресторані в селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-09-2017, 08:27
0
3 156