Впродовж 18-19.07.2017 до Державної установи "Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" надійшли термінові повідомлення про звернення 9 хворих з ознаками харчової токсикоінфекції, які вживали страви на весіллі в закладі ресторанного господарства с.Сучевени Глибоцького району Чернівецької області.
Як повідомляється на сайті центру, 19.07.2017 робоча група в складі спеціалістів лабораторного центру та Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області виїхала в Глибоцький район для встановлення причин та обставин виникнення спалаху.
У ході епідеміологічного розслідування проводилось опитування хворих, вивчення медичної документації. Відібрано проби питної води з локального водопроводу, вогнищеві змиви та змиви з харчових продуктів і зразки сировини, яка була наявна на момент початку епідрозслідування. Проведено бактеріологічне обстеження працівників закладу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.
У закладі проводяться заключні дезінфекційні заходи.
Станом на 16-30 год. 19.07.2017 захворіло 15 осіб. Госпіталізовано до інфекційного відділення Глибоцької ЦРЛ 8 хворих, в обласну клінічну лікарню - 1 хвора та 6 хворих знаходяться на амбулаторному лікуванні.
Продовжується епідеміологічне розслідування, проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів. Лабораторні дослідження тривають.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-07-2017, 10:53
0
7 209