У січні–березні п.р. частка продажу продовольчих товарів у структурі роздрібного товарообороту торгової мережі підприємств Чернівецької області становила 25,8% (у січні–березні п.р. – 39,6%). Обсяг їх продажу становив 402,3 млн.грн, що у порівнянних цінах на 0,8% більше, ніж у січні–березні 2016р. Такі цифри наводить Держстат у Чернівецькій області.
На збільшення обсягу товарообороту вплинув ріст продажу (в порівнянних цінах) окремих товарів. Зокрема, зафіксовано значне зростання продажу овочів та фруктів перероблених і свіжих овочів (в 1,6 раза кожного), консервів фруктово-ягідних (на 22,4%), продуктів гомогенізованих харчових та дієтичних, дитячого харчування (на 16,8%) та солі (на 15,1%).
- Разом з тим, зафіксовано зниження товарообороту по більшості продовольчих товарах. Зокрема, спостерігався значний спад продажу яєць і яйцепродуктів (на 29,6%), жирів тваринних харчових, маргарину (на 26,8%), масла вершкового (на 23,1%), консервів, готових продуктів м’ясних
(на 19,1%) та олії рослинної (на 18,9%), - зазначає начальник Головного управління статистики Т.Г.Сарчинська.
20-06-2017, 11:09
0
2 089