RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ні пройти, ні проїхати: як кореспондент «МБ» боролася з незаконним паркуванням у Чернівцях (ФОТО)

Скільки разів бачу, як автомобілі перегороджують пандуси біля пішохідних переходів або на тротуарах і щоразу обурююся. Та досі через брак часу і особливого бажання мої обурення не заходили далі гнівних постів у соцмережах. Та днями я все ж не витримала.

Проходячи повз резиденцію університету, я побачила, що впоперек усього тротуару біля самого входу до резиденції стоїть велике, як трактор, авто Ford Kuga. Між огорожею ЧНУ та машиною залишилося місця рівно настільки, щоби міг протиснутися один негладкий перехожий. Ішли пенсіонери з паличками, ішли гарно одягнені вчительки з квітами (у школах того дня було свято останнього дзвоника), матусі з малими дітьми — і всі мали боком обминати те корито. Пройшов навіть сам ректор Степан Мельничук у супроводі кількох іноземців. Він якось ніяково глянув на авто, потім на своїх супутників і мовчки протиснувся з ними крізь залишену щілину.

Я сама не раз раніше возила візочком цією дорогою свою дитину до парку або до дитсадка. Тож добре уявила себе на місці матусь. Тому що візочком там ніяк не проїдеш. Потрібно з'їжджати на дорогу з активним рухом машин, та ще й просто у калюжу. Тож цього разу вирішила, що так просто це не спущу. Спочатку підійшла до охоронця при вході до університету і запитала його, чи має він право впливати на паркування поблизу ЧНУ. Проте чоловік відповів, що ні, і погоджуючись, що це неподобство, порадив викликати поліцію. Так я й зробила. Черговий на 102 запитав мене адресу, номер машини, мої контактні дані. І сказав чекати.

Поки чекала поліцію, розговорилася з охоронцем та його знайомим. Останній розповів, що він бачив, як ще вранці цим автомобілем припаркувалася жінка, яка потім пішла до резиденції і вже кілька годин там.

-Вона взагалі спочатку хотіла стати впритул до огорожі, але я їй зробив зауваження, мовляв, буду переходити тротуар хіба що по капот її машини, - каже чоловік. - То вона трішечки від'їхала, а далі не захотіла, сказала, що там калюжа, а вона не хоче брудити машину. Мені ще довелося допомагати перехожій жінці з дитячим візочком, яка не могла проїхати. Візок переносив дорогою через калюжі.

На думку чоловіка, навряд чи це була викладачка. “З виразу її обличчя видно, що вона так наче трохи недовчилася. Наче студентка-заочниця”, - каже чернівчанин. Похваливши мене за принциповість, він пішов собі. А я залишилася чекати поліцію.

Того дня, щоправда, у приміщенні патрульної поліції не було світла, тож чергові не могли швидко дізнатися, які екіпажі вільні. Принаймні, так пояснили те, що патрульні приїхали хвилин через 40. Я вже не витримала і телефонувала на 102 уточнити, приїде поліція чи ні. “Та ви не змушені чекати, йдіть собі, патрульні вам зателефонують і уточнять інформацію”, - порадили мені в поліції. Та я все ж хотіла довести справу до кінця. Через десять хвилин таки під'їхали поліцейські. Вони розпитали у мене суть справи, записали номери автомобіля. А далі викликали екіпаж, який мав би привезти блокіратор.

-Колеса автомобіля будуть заблоковані, - запевнила мене дівчина-поліцейська. - Для того, щоби зняти цей блокіратор, власниці авто доведеться зателефонувати на 102. Приїде поліція і складе протокол. За те, що жінка припаркувалася на тротуарі, загородивши прохід, а також поблизу пішохідного переходу, перекривши видимість, їй загрожує штраф 255 гривень. Якщо ж ви напишете письмову заяву, що авто перешкоджало особисто вашому рухові, тоді буде штраф 510 гривень.

Заяву я писати не стала, хоча, можливо, й треба було. Тим часом поліцейські встановили на колесо горе-водійки блокіратор і залишили на машині попередження з текстом “Ваш транспортний засіб припаркований з порушенням ПДР 15.10в. Наступного разу його буде евакуйовано згідно ст. 265-2 КупАП без попередження і за ваш рахунок”.

Сподіваюся, одного попередження жінці вистачить і вона надалі так не робитиме. Я ж відчула, що зробила правильно. Бо якщо людина настільки не поважає інших, то її за це треба покарати. Хоча би символічно. Бо що таке для власниці крутого джипу тих 255 гривень? Та все ж, якщо кожен із нас буде боротися із водіями-порушниками, можливо, вони стануть більш законослухняними, а тротуари — просторішими?

Галина ОЛІЙНИК

Ні пройти, ні проїхати: як кореспондент «МБ» боролася з незаконним паркуванням у Чернівцях (ФОТО)

Ні пройти, ні проїхати: як кореспондент «МБ» боролася з незаконним паркуванням у Чернівцях (ФОТО)

Ні пройти, ні проїхати: як кореспондент «МБ» боролася з незаконним паркуванням у Чернівцях (ФОТО)

Ні пройти, ні проїхати: як кореспондент «МБ» боролася з незаконним паркуванням у Чернівцях (ФОТО)


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Галина Олійник
26-05-2017, 20:35
Коментарів 0 Переглядів 5 159

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.