RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні у Чернівцях презентують книжку про старіння


19 квітня у Літературному Целанівському Центрі (вул. О. Кобилянської, 53) відбудеться презентація книги німецького автора Вільгельма Шміда "Душевний спокій. Чого ми набуваємо, коли старіємо", яка нещодавно вийшла у "Видавництві 21". Про книгу та пов’язані з нею питання спілкуватимуться перекладачка Олександра Мельник-Подолян та модераторка Інґа Кейван. Початок о 18:30.

Презентація книги Вільгельма Шміда – один із трьох заходів, присвячених проблемі старіння, які ініціював Центр Gedankendach за підтримки Goethe-Institut і в яких бере участь "Видавництво 21".

Книга "Душевний спокій. Чого ми набуваємо, коли старіємо" представляє один із напрямків мотиваційної літератури. І хоч цей сегмент досить популярний і добре представлений на українському книжковому ринку, має велику читацьку аудиторію, саме тема старіння і дотичні до неї – ще майже не заповнена ніша. Але те, що такі книги все ж з’являються, і вони затребувані, свідчить, що наше суспільство готове рухатися у напрямку позитивних соціально-культурних змін – хай поки мікроскопічними кроками, але воно починає перезавантажувати своє ставлення до проблеми старіння.

Вільгельм Шмід про досить непрості речі, явища, процеси говорить просто і зрозуміло, завжди тримаючи у полі зору співрозмовника. І книга ця справді варта уваги. Адже тема старіння не так часто обговорюється; більше того, у нашому суспільстві вона часто (чи навіть звично) обминається. Психологічно це зрозуміло: людина не воліє замислюватися над тим, що колись усе може змінитися, що її мотиваційно-вчинкові площини наповняться новими смислами. Але відштовхуючи ці думки щодо себе, людина не замислюється й над тими, для кого цей період життя вже актуальний, не помічає їх або дратується, не зважає на них. А таке ставлення лише ускладнює життя літнім людям. Намагаючись збагнути проблему старіння у зв’язку з собою, людина вчиться жити з цим процесом осмислено і зі смислом. Намагаючись збагнути проблему старіння у зв'язку поки що з кимось іншим, людина вчиться бути гуманнішою, чутливішою і співчутливішою, а також оберігає себе від травматичноо сприйняття себе у майбутньому, у новій якості.

До розмови на тему старіння, про те, які кроки пропонує здійснити Вільгельм Шмід, аби старіння можна було назвати гідним або вдалим, про те, як працювалося з цією книгою перекладачці, та на інші теми запрошують "Видавництво 21", Літературний Целанівський Центр, учасники презентації.


Довідка:
Вільгельм Шмід (Wilhelm Schmid, 26 квітня 1953 року, Біленгаузен, Баварія) – німецький філософ, який працює у напрямку філософії життя.

1980 розпочав вивчати філософію та історію при Вільному університеті Берліна, продовжив навчання у Паризькій Сорбонні та університеті м. Тюбінгена. У 1991 здобув науковий ступінь доктора філософії, захистивши своє ґрунтовне дослідження про Мішеля Фуко.

1997 року Шмід захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора габілітованого в Ерфуртському університеті про "основи філософії життя".

2004 року отримав звання позаштатного професора Ерфуртського університету.

Викладав при Лейпцизькому університеті, Берлінському технічному університеті, Єнському університеті, Педагогічному університеті Ерфурта та ін.

З 1998 по 2007 рр. безперервно працював при лікарні Аффольтерн на Альбісі поблизу Цюріха як духівник з філософським нахилом.

2012 р. – отримав філософську премію Мекатцера за особливі досягнення у сприянні розвитку філософії.

2013 р. – був нагороджений премією фонду Маргріт Егнер за свою працю про філософію життя.

З 1980 року живе та працює в Берліні.


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
19-04-2017, 11:17
Коментарів 0 Переглядів 1 653

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.