RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях у ЦНАПі тепер можна оформити прописку та виписку

У центрі надання адміністративних послуг у Чернівцях відтепер з'явилася ще одна послуга. Це зняття з місця реєстрації, реєстрація місця проживання та місця перебування. Прописатися чи знятися з реєстрації можна у трьох точках: у ЦНАПі, у Садгорі та на вулиці Руській.

- Це адміністративна послуга, за якою чернівчани досить активно звертаються, - повідомив кореспондентові molbuk.ua керівник ЦНАПу Петро ЛУЦІВ. - Протягом двох місяців звернулося близько двох тисяч чернівчан. Очікуємо, що буде близько тисячі звернень щомісяця. Серед документів, які потрібні заявнику, - це поки що "форма-16" - так звана довідка про склад сім'ї. База наразі є у ЖРЕПах, ОСББ. У перспективі ж буде сформований демографічний реєстр. Після того, як кожен із нас буде занесений до цього реєстру, цієї довідки вже не буде потрібно. Тоді для заявника буде достатньо паспорта, військового квитка, документів, які підтверджують особу.

Раніше для того, щоби зареєструвати місце проживання або знятися з реєстрації, потрібно було чекати, поки у ЖРЕПі буде прийомний день, а потім очікувати своєї черги. Тепер же процедура займає до трьох днів. При цьому перебування у самому ЦНАПі — хвилин 20.

- У ЖРЕПі прийомні дні були раз чи двічі на тиждень, плюс ще певні прийомні години були встановлені у міграційній службі. А ми приймаємо щодня: у понеділок та середу — з 09.00 до 18.00, вівторок та четвер — до 20.00, п'ятницю та суботу — до 17.00. Процедура займає до трьох днів. Ви сьогодні подали документи, а на третій день вже приходите та отримуєте, - каже Петро Луців. - А як введуть демографічний реєстр — це буде ще більш спрощена процедура.

- Якщо йдеться про реєстрацію новонародженої дитини, тоді дитину потрібно, згідно законодавства, зареєструвати за місцем проживання протягом трьох місяців, - зауважує адміністратор ЦНАПу Тетяна ПАДЄЙСЬКА. - Якщо протягом трьох місяців батьки звертаються, тоді ця послуга коштує 13,6 гривні. Якщо минуло більше трьох місяців, це вже порушення. Тоді батьки платять вже 40,8 гривні. Єдиний нюанс - це передбачено законом, - що без згоди батька або матері ми не можемо зареєструвати дитину. Тому в нас тут багато батьків із візочками — тато сидить, мама пише заяву, що дає згоду, і навпаки. Такого варіанту як "дайте мені заяву, він вдома розпишеться", - не може бути.

Також якщо людина виписується з місця реєстрації і відразу реєструється за новим місцем проживання, то платить одноразово 13,6 гривні.

- Тобто якщо раніше потрібно було звертатися окремо за реєстрацією та випискою, то зараз для цього достатньо звернутися один раз, - пояснює Петро Луців. - І навіть якщо людина реєструється в Чернівцях, а виписується, наприклад, зі Львова, то ми цю дію проведемо за один раз. Ця процедура також займає до трьох днів. А проплата буде як за одну дію.

Де можна скористатися послугою:
вул. Героїв Майдану, 7, тел. 50-90-90, 50-90-84;
вул. Івана Підкови, 2, тел. 56-05-40;
вул. Руська, 183 (приміщення колишньої Першотравневої райради, каб. №208).

Що потрібно для реєстрації місця проживання:

- письмова заява встановленої форми;
- документ, до якого вносяться відомості про місце проживання;
- якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження;
- квитанція про сплату адміністративного збору;
- документи, що підтверджують:
1) право на проживання в житлі;
2) право на перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту особи;
3) проходження служби у військовій частині, адреса якої зазначається під час реєстрації;
4) військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяьь. На військовий облік або перебувають на військовому обліку);
5) заяву про зняття з реєстрації місця проживання (у разі здійснення реєстрації місця проживання одночасно зі зняттям з реєстрації попереднього місця проживання ) та карткау реєстрації особи (у разі, якщо попереднє місце проживання зареєстроване у м. Чернівцях).

У випадку проживання батьків за різними адресами для реєстрації місця проживання новонародженої дитини разом з одним з батьків надається довідка з місця проживання другого з батьків про те, що дитина не зареєстрована за адресою його житла.

У Чернівцях у ЦНАПі тепер можна оформити прописку та виписку
Редактор: Галина Олійник
31-01-2017, 10:34
Коментарів 0 Переглядів 15 966

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.