
У Чернівцях на продуктових ринках підскочили ціни на свіжину.
У вівторок на ринку "Верхній" у м’ясних павільйонах продавці продавали свинину в середньому за 85 гривень (кіло вирізки без кісточки), а яловичини - щонайменше за 100 гривень за кіло. Молодше теля - за 120.
Так само подорожчало сало, кілограм продукту продають за 40 гривень (було 20-30).
Ціни упродовж кількох днів виросли на 10-20 гривень за кілограм залежно від виду м’яса.
Продавці пяснюють це тим, що підвищилися ціни на живу вагу, та й осінь "на носі". Оскільки тварин залишилися мало - люди не хочуть вирощувати їх на продаж, бо невигідно, - то відповідно й свіжого м’яса рідного виробника стає все все менше на ринках.
Зазначимо, що те саме - про "мало м’яса і невигідно вирощувати" - продавці говорили і торік і позаторік. Проте ціни тримаються у межах 60-90 гривень, а коливаються у більший бік напередодні свят і залежно від сезону чи для створення ажіотажу. А насправді ціни підвищилися здебільшого від знецінення гривні, як і всі інші продукти в Україні.
Утім, як і раніше покупців у м’ясних павільйонах траційно менше, ніж продавців.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook