Чи знаєте ви, як приготувати "вугільну каву"? А "гартовану юшку" чи "цілющі голубці"? У суботу, 31 жовтня, о 17.00 у Чернівцях у “Найкращій кав’ярні на розі” рецепти простих, а головне недорогих українських страв чернівчанам розповість відомий телеведучий Костянтин Грубич. На відвідувачів чекає кулінарний майстер-клас. А ще під час зустрічі ведучий презентує свою свіженьку кулінарну книгу "Смачна країна", що вийшла у "Видавництві Старого Лева". Вхід на подію - вільний.
Впродовж кількох років Костянтин Грубич проводив телезйомки у найвіддаленіших селах та містечках, досліджуючи гастрономічні особливості різних областей України. Кращі кухарі, ресторатори та просто небайдужі гурмани Закарпаття, Львівщини, Донбасу, Тернопільщини, Київщини, Криму вчили ведучого готувати унікальні страви, рецептура яких передавалася з діда-прадіда. Як виявилося, українські кулінарні традиції – дуже багаті, а наша країна справді смачна! Костя жартує, що тепер навіть уві сні із заплющеними очима може розповісти, якою стравою люблять ласувати на Буковині, а яку повинна вміти готувати кожна порядна галичанка.
Унікальних рецептів Грубич не приховує – усі "кулінарні трофеї" виклав на трьохстах сторінках своєї нової книги "Смачна країна", що вийшла у "Видавництві Старого Лева". Тут є фірмові рецепти від знаних українських шеф-кухарів, шедеври народної кулінарії, чимало призабутих традиційних страв, що їх їли українці протягом багатьох століть... Частину з описаного у "Смачній країні" Костя вже встиг приготувати під час відкритих майстер-класів у Львові, Києві, Тернополі, Ужгороді, Житомирі і навіть на Донеччині та Луганщині. У Краматорську ведучий взяв участь у Першому фестивалі вуличної їжі, приготувавши "Кандьор" з двох видів сала: краматорського та львівського. Яку страву приготує Костя у Чернівцях – дізнаєтесь, завітавши у “Найкращу кав’ярню на розі Університетської та Сковороди”.
22-10-2015, 17:48
0
2 035