RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У суботу ввечері вийшла з дітьми на прогулянку Кобилянською. У цей час місто оживає на повну. На вулиці висипає багато молоді. Усі веселяться, їдять морозиво, п’ють різні напої. Багато дітей, підлітків, матусь із візочками. Майже всі столики на літніх майданчиках зайняті. Стукіт виделок та ножів об тарілки, дзвін бокалів. З різних куточків лунають мелодії вуличних музикантів. Біля одного з них зібралося велике коло слухачів. Кілька дівчат пішли у танок. Потім до танцю долучилося ще пару молодих людей. Почалася справжня забава.

Всі лавочки під кленами зайняті безтурботною молоддю. Біля залізної постаті двірника з трояндами гід Пан Ярко у ефектному костюмі та капелюсі захопливо розповідає групі туристів про красу Чернівців. Туристи – здебільшого поважні жінки – з усмішками слухають і аплодують.

Словом, звична картина європейського вечірнього міста на вихідних. Картинка була настільки мирною і атмосферною, що мені на мить здалося, наче ніякої війни немає. Наче вона наснилася мені у якомусь жахітті. Що нічні новини про обстріляну російськими ракетами Одесу – то все не з нами відбувається…

А, може, й справді ця війна мені наснилася..? Так хотілося хоч на секунду в це повірити…


Автор фото: Тарас Піц

Але ні. На одній із лавочок помітила військового. Він сидів задуманий, серйозний. Як мені здалося, спостерігав за тим, що відбувається довкола, і відчував себе самотнім на цьому святі життя. Можливо, він лише недавно повернувся на кілька днів у відпустку з передової і зараз ніяк не може звикнутися з мирним ритмом життя ? Не знаю…

Потім біля нього підсіла якась пара, і військовий гречно поступився їм місцем. Кинув на плечі свого рюкзака і пішов. Його постать у пікселі разюче виділялася поміж святково вбраних перехожих…

Ні, війна мені не наснилася. Вона триває – страшна, кривава. І ще буде довго. Марно сподіватися на те, що це жахіття швидко закінчиться. Це не кіно…

І чомусь згадалася недавня розмова з одним бійцем-чернівчанином на похороні його побратима.

"Побувши вдома деякий час, хочеться знову повернутися на передову, до товаришів. Просто тут, у тилу, все якось не так…Усе зовсім по-іншому…", - сказав він мені тоді.

Тепер я розумію, що він мав на увазі. Бійці тут почуваються самотніми…

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
29-07-2023, 15:34
Коментарів 2 Переглядів 2 156

Hаписав: Sem, Коментарів: 0, Новин: 0, 29 липня 2023 17:25
В новині:
Хто винен тому військовому що він пішов захищати майно олігархів? Хлопців післали на убій під тупиши гаслами "захищайте Батьківщину". А що в цій Батьківщині їм належить? Вже й землю розікрали! Всі ресурси, заводи, копалини і т.д. прибрали до рук олігархи, депутати, судді, прокурори і т.д. І жоден з їзніх дітей не воює! Ті хто грабували країну зараз в тилу ловлять простих пацанів, набивають кишені хабарями й продовжують займатись розкраданням бюджету! Відкрийте всі вже нарешті очі! Я думаю на передовій достатньо хлопців з економічною освітою, юридичною і т.д. які воюють більше року! То чому їх не повернути в тил і не зробити ротацію чиновниками міської ради а всіх чиновників з міської ради, прокуратури, податкової відпривити на фронт!? Чи не пора туди відправити всіх хто 30 років грабував країну й цим привів війну?

Hаписав: Веселий Піаніст, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 19:57
В новині:
{text} Навіщо внушати простій людині, що робила добро або, хоча б, не робила зла що вона зараз винна у всіх бідах на світі. Це пропаганда для простих людей, як,і по вашій думці, 24/7 повинні плакати в подушку і віддавати всі свої кошти. Ми заслужили зараз не мати прав - тільки обов'язки! Нам не потрібно довіряти, нам можна срати в вуха. Ви як журналіст несете відповідальність все це підтимуючи. Війна закінчиться, а ваші статейки залишаться.

Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.