RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Перебувати у "цікавому" становищі таки цікаво. Особливо, коли оточуючі вірять у різноманітні забобони, пов’язані з вагітністю.

Наприклад, іду я на продуктовий ринок у центрі міста. Хочу купити малину. Переді мною стоїть інша жінка, яка вже зібралася купувати цю малину. Втім, продавець вирішує віддати цю малину мені, хоч я і пізніше підійшла. Ще й на кілька гривень дешевше. І розповідає історію, як колись купила новісінькі штори, а тут десь взялася миша, хоч у неї мишей в хаті зроду не було, і прогризла в тих шторах дірку. При цьому жінка серйозно переконана, що це трапилося тому, що вона мимоволі образила якусь вагітну. І це, мовляв, стало їй уроком, - після цього випадку вона завжди намагається догодити вагітним.
А днями на Калинівському ринку поцікавилася в однієї бабці, скільки коштують сливи. Не планувала їх купувати, просто хотіла знати ціну. Та бабуся простягнула мені кілька слив і сказала: "Бери, просто так даю. Я мушу тобі дати". Я спершу здивувалася, але потім зрозуміла – бабуся боїться, що якщо я захочу слив і не скуштую, вона нічого не продасть.

А скільки бувало, що мені поступалися кількома гривнями, якщо я торгувалася (а іноді навіть і не торгувалася). Пояснювали, що іншому не знизили би вартість, а тут мусять, бо мені не можна відмовляти.

В особливому становищі також можна випробувати наших людей на вихованість. До прикладу, чи поступляться місцем у черзі, транспорті. Зазвичай поступаються переважно жінки середнього віку. При цьому кажуть: "Сідайте на моє місце, бо то ж зараз такі люди, що ніхто не встане".

А іноді наші люди виявляються неймовірними ханжами. Наприклад, сиджу в куточку в одній із держустанов, чекаю в черзі. При цьому почуваюся фізично не дуже добре і не надто думаю, як виглядаю. І тут голос працівниці установи: "Дєвушка, сядьте попрілічнєє". Глянула на себе – трохи підкотився сарафан, але більше нічого "нєпрілічного".

А нещодавно забігла з п’ятирічним сином до маршрутки. В одній руці тримаю сумку і парасолю, іншою притримую дитину. Раптом якийсь чоловік накинувся на мене, щоб я застібнула кофту (під якою в мене була ще одна). Вочевидь, кофта розщепилася, поки я, захекана, забігала до маршрутки.

"Я панімаю, шо ви бєрємєнна, но нада слідіть за сабой", - прорік чолов’яга, а я й не знала, чи защіпати кофту чи сказати дядькові кілька "приємних слів".
Тож із нашими людьми, в яких дивним чином поєднуються забобонність, надмірна правильність і водночас доброта, не нудно в будь-якому становищі.

Галина ОЛІЙНИК
Редактор: Галина Олійник
6-09-2017, 11:19
Коментарів 0 Переглядів 3 510

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!