RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вау. Я в шоці. Вже думав закривати писанину, бо ввидів, шо справедливість восторжествувала - Васьові Пекінесу Макс Барига вернув 70 тищ. А нє. Борба тіко почалася. Так шо покой нам тіко сниться. І упокой. І за упокой. А страна вступає в такий розвой, шо той, хто хоче "покой", то буде заздрити тому, хто вже "за упокой". А той, хто вже "за упокой" позаздрит тому, хто хоче "покой". Вопшим, всім буде весело. Головне, не виключати тілівізор. Бо тіко там – всьо чиста правда.

***



А у нас всьо, як всігда. Наш город-заготконтора пре впереді всіх по розвою. Жлобйо жлобствує, лицеміри лицемірствують, брехуни брешуть, довбні довбуть, крадуни крадуть, а всьо решту благоденствує, бо думає, шо то ніяким боком єго не стосується. Чим глибоко вводит і входит в заблуждєнія. Таке шось.

***

Но є ше в нашім городі спасітєлі. Якшо не самого города, бо є подозренія, шо місія сія безполєзна і не підйомна, то отдєльних єго індівідумів точняк. Вот, мер наш Палич взяв і спас, кого би ви думали, самого Васю-секретара. Да, да. Вам си не причуло і не привіділо. Таки да.

Бо як то всьо було. У Васі є друг Толік – ліпший кориш, якого ше тра пошукати каждому, хто знає, шо таке крепка, шо цвик в капцьові, мужска дружба. То Толік підсунув Васьові, сараку, тушонку. Бо тако си подивив, шо друг схожий трохи на ізголодавшогося і охлялого і вже паде від вітру, то по дружбі рішив підкинути зо сто тищ банок.

Перевзутий Валєрцьо і спасітєль цноти Толік. Блог Мостіпаки


А тут Палич взяв і Васю спас. Не від голоду, канєшно, а від тюрми. Бо Толік, то файний пацик, але тушонку підганяв фуфлячу. Ну тіпа, їсти її тра було ше в дорозі. Причому, на ходу. Бо могла тако вистрілити прямо в писку. Або під носом. І якби то Вася ззів, то би єго колька вколола. А якби роздав всім малоімущим, то їх би колька вколола, а Вася би сів в тюрму.

Я то канєшно, знаючи нашу жізнь, слабо вірю, шо Васю тако би під білі рученьки і на Соборну площу закрили в австрійські каземати. Но. Часи нині такі непевні, шо ніхто не знає, як, в шо і куди перевзуватися. І чи на ходу, чи в польоті, чи уві сні, чи кудись мотати босим. Так шо на всяк випадок, на місці Васі я би Паличу дякував і купив бонбонів – хоч коровку, а хоч бджілку. Бо Вася-секретар хоча й ізголодався без тушонки, але всьо таки живий лишився і без тюрми. А так, хто зна… Посадити би не посадили, а роздягли би і роззули по повній. А Толік шо? А шо Толік? Толік, як всігда, не при ділах. Він просто друг. Моцний, шо цвик у капцьові.

***

А вот хто вже на ходу й перевзувся, й сподні помінєв на май файніші – толерантно голубенькі, то то наш Валєрій Миколаїч. Вот то чєловєчіщє. Глиба. Матьора. Не вспів Володя ЗЕ ше булаву вхопити обома руками, як Валєрцьо наш вже по парку Маріїнському шастав. Не в нумерах ше і не в коридорах власті, но вже десь коло того. Ше трохи і вже буде в нумерах. А шо. Справедливо. Колись Володя ЗЕ по нумерах Валєрця шастав, на гітарі бринькав, а тепер всьо помінялося. Вот шо то пре, коли судьба – не злодєйка. Тра знати, кого в своїм готелі приймати. То не тойво. Не Іво. Бо Іво шо? Тіко угрожає. Тіпа піду в презіденти. Тіпа стану презідентом. І всьо. І далі "А липи цвітуть" виводить-тужить. А Володя ЗЕ тако взяв і став.

Перевзутий Валєрцьо і спасітєль цноти Толік. Блог Мостіпаки


Так шо тепер Валєр Миколаїч у фаворі. Тіко ше не рішив, де начальніком стати. Чи то від образованія, чи від культури. А чи від і єдного, й другого. Но я на єго місці ставав би від ресторанно-промишлєнного комплекса. Хтось же має в страні нормальні фуршети накривати. Так шо хоч одну тєму у Володі ЗЕ займуть справжні професіонали. Нє. Ну якщо не брати Бєню – спеціаліста по вопросах строітєльства фінансових пірамід.

Но шо там Бєня. Валєр Миколаїч, порівняно з ним, то ващє універсал. Це шо трахтор з ковшом, лопатов, тачанков. млином і плугом разом причепленими. У Валєр Миколаїча й з оппазіційов новов всі діла порішані давно. Бо аапазіція нова – то воно тепер хто? Ці стовби-защітніки нації, народа, томоса, армії і борци проти реваншу клоунів? Та то ж наш Пєтя-чіколядка. Ну да. Пьотр Алєксєїч наш. Стовб аппазіції. Коллос. А з ним хто? Нє, ну понєтно, шо старий аппазіціонєр-міліціонєр і міліціонер-аппазіціонєр Віктор Миколаїч. Бо як Пєтя буде в аппазіції без надьожної охрани? Та ніяк. Тривожно без неї. Бо Володя ЗЕ, то тако. Мальчік на лісопєді. Но вот Бєня, то тово. Ружо тра мати. Зо два. Ну і тут понєтно, шо старий сищик Віктор Миколаїч – зразу у Пєті при ділах. А Валєр Миколаїч при Вікторі Миколаїчі, то як вірний Санчо Панса на ослику Іа при славному ідальго на Росінанті. Вот.

Так круг політічєских отношєній власті і аапазіції замкнувся. Бо фуршети тра і тим, і тим накривати. А в болєзнях, які би огранічували поєданіє всяких мнєс-сал-сальцісонів-кров’єнок-сєльодок-бараболь-фасоль-чєбурєків-хачапурів, ні наша власть, ні аппазіція ніколи замєчєна не була. Якось навіть навпаки. Жере на повний писок. Так шо таке… З цими політічєскими успіхами Валєр Миколаїча і поздравляю. Бо поки судьба буде до него і єго многочіслєнної сімейки політічєски благосклонна, то наша Ненька буде цвісти і пахнути на всю Європу. Шо одінока ружа на купі курєчок.

***

Пока нова презідєнтура ЗЕ рішала, шо їй робити з властью, яка внєзапно звалилася на сих підлітків, шо кривлялися на сцені, а стара презідєнтура ПЕ думала, як би то в назві партії приховати ПЕ, бо трохи встидно, то в Черновцях – цій заготконторі, шо всігда впєрєді планєти, начався реванш нешуточний. Нє, ну канєшно, ніхто нікого не замочив, ніхто ні в кого ніц не відібрав, бо ж то таке діло. Як в когось канкрєтного шось почнеш хапати, то можна і по рийці. Но реванш має бути, бо то таке діло, шо в нас ніякі вибори без реваншу не бувають. В нас воно тако – або всьо, або ніц. Так і тут.

Пока думали-гадали, кого то реваншувати, як вони самі знайшлися. Ну і ліцо реваншу тоже знайшлося. Депутат Толік. Ліцо, скажімо так, ше то. Личко. Ну а реваншувати він рішив пару-тройку дєвочєк в разноцвєтних маєчках, шортіках, кофточках, з радужними шариками і наклейками. Тіпа ЛГБТ-спільноту. Сего страшного разноцвєтного демона. Угрозу нацбезопасності і растлітєля нашої цноти, нравствієнності і непорочного зачатія всіх 42 мульйонів дивних обітатєлів тєриторії. Тих дєвочєк, які Толіку годяться якшо не в онуки, то в младші дочєрі. От Толік отих разноцвєтних растлітєлів і шугнув. Тіпа заборонив їм збиратися більше трьох, а тим більше з разноцвєтними плакатіками і шаріками, в Черновцях вообщє.

Перевзутий Валєрцьо і спасітєль цноти Толік. Блог Мостіпаки


Ну, а шоби то виглядало гет солідно, то за то проголосували ше таких як Толік цілих 24. Сему я і не удівляюсь, бо така жізнь. Закономірна. Політічєский клас, прости Господи, до якого себе, без сомнєнія, відносить і Толік, і товово всьо, шо засідає в горсовєті-заготскоті, має мати ідєологічсєску основу. А де її взєти, як до школи почті не ходив, а діплом купив чи то економіста, чи то юріста, де дешевше давали. Але ж дуже хочеться бути не просто баригою, пройдисвітом, шахрайом, чи случайним зіц-дєпутатом, а ідейним борцьом за дєнєжниє знаки. Ну і в голові починається пошук ідеологічєскої основи свого існування. А знайти то нелегко. Значно тяжче, ніж сперти у города земельну ділянку, чи якесь помєщєніє, чи сховати під матрац трохи дулярів, єврів і норкову шубу. І з отих мук, отсутствія знань, читання не Канта, а кремльовських сайтів, рождається ідеологія-еклєктіка – мракобєсіє. Політічєске, правове, соціальне, культурне і вопши всяке. А мракобєсіє, то сложна штука. Воно постоянно має мати врагів для свого пітанія, бо як їх нема, то засохне і голова знов стане порожна, шо бубен – із одним тіко склєрозом. Но поскольку всі інші враги можуть дати в рийку, поржати з чийоїсь нікчемності, або й шось відібрати, то дєвочки в разноцвєтних маєчках із радужними шаріками – в самий раз. Ату їх, Толік, ату. Аб си ховали, аби не ходили з радужками, аби не проводили фестивалі. Бо в нас – мракобєсіє. Вот так. Хто винен, шо власть цісара давно пішла, а нині Черновцями рулят потомки всяких асвабадітєлів і мєстних до них пристосуванців. Така вона – історічєска драма.

Но шо саме прикольно, шо добра половина тих, хто 23-го в горсовєті-заготскоті голосував, аби дєвочкам запрітити разноцвєтні фестивалі, вже 24-го зібралися обсуждати проблеми толерантності і вчитися їй від якоїсь контори в бувшому готелі "Belle vue". Так всі рядочками і сиділи – толерантні і воспітані, шо одуванчики. І Вася лічно, і Володька-начальнік амбре (хоча в цей час город заливала і топила злива і лупасив град), і Алінка, і ше хтось із горсовєта – не помню, шо то за політічєска худобинка. Вот так. А ви кажете, шо раздвоєніє лічності, то болєзнь. Ніяка то не болєзнь. То состояніє душі і мозга класічєского гомо постсовєтікус. Феномен вопшим. Так шо таке.

То якшо тако десь в городі ви побачите такого здорового, шо коняка, мужика років за 50, в довгій сорочці з полотна, босого, з великим дерев’яним хрестом на розхристаних волосатих грудях (так з на п’ять кіло хрест і цепура до него) і з братством у руках, який ганятиме разноцвєтних, райдужних дєвочек-попригунчиків – почті своїх онучок, то аби с ти знали, шо то депутат горсовєта Толік. Єдінствєнний в горсовєті ідеологічєски підкований товариш, ікона високої моральності, етіки, естетіки і хранітєль православних вєрованій, традицій і канонів. Вопшим, почті намєснік Онуфрія на землі.
Но є єдна біда. Як кажуть всякі учоні, які рахують всяких отих ЛГБТ, то є то ЛГБТ тако всюди. Почті в каждому силі, городі – малому і великому, кольхозі, на фермі, заводі, базарі і понєтно, шо і в горсовєті, і єстєственно Верховному Совєті. То єсть, оціночно, від 1,6 до 6% населення України – від понад 700 тищ до 2,5 мульйона наших із вами граждан - товово. Не там і не з тими сплят, чи шо, хоча добре шо сплят, а не по коморах і не по майну громад шастають, як дехто.

То я си тако смію допустити, шо серед отих 25, шо голосували проти райлужних разноцвєтних дєвочєк, тоже від 1,6 до 6% тих во во. Во діла. Нє. Я не то шоби проти. Най собі. Може вони серед тих 25 і самі розумні, воспітані і навіть книжки читали. То я тако кажу, шо для очистки рядов горсовєта тра си придивити. Як тіко хто в горсовєті книжку читає вумну, або тако вумнічати починає на всякі там тєми культури, іскуства і літератури, то я би на него вже з подозрєнієм дивив і слєжку встановив, в чому наш Вася-секретар большой сцеціяліст. А раптом товово. Маскірується. А вже після повної очистки рядов наш горсовєт стане образцом нравствєнної чистоти – набором умствєнно огранічєних із круглими, шо гарбузи, або квадратними, шо табурєтки, головами. І правильним спанням із правильними товаріщами. За бабло.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
26-05-2019, 18:18
Коментарів 0 Переглядів 2 587

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.