RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Відпочити декілька днів у Празі – справжнє задоволення. Так вважає чернівчанин Ігор Шкіра, який із сім’єю відвідує це місто кілька років поспіль.
– За одну поїздку все цікаве побачити неможливо. На мою думку, кращого міста, ніж Прага, з тих, де я побував, просто немає. А бачив я Мюнхен, Берлін, Варшаву, Краків, Катовіце, міста Румунії, Болгарії, – переконаний турист.
За словами Ігоря Шкіри, чернівчани мало їздять у туристичні тури до Праги, Будапешта та інших європейських столиць. Більше їдуть на роботу.
Тарифи туристичних фірм різняться – від 145 до 200 євро за п’яти -шестиденний тур до Чехії на одну людину. До ціни входить проїзд, проживання зі сніданком, до п’яти екскурсій Прагою та в Карлові Вари. Але цих грошей недостатньо. Ще треба мати із собою хоча би 100-120 євро на інші витрати – сувеніри, харчування, екскурсії.
Поїсти "від пуза"
можна за вісім євро
У Празі харчування в кафе коштує досить недорого, навіть якщо порівняти з Чернівцями. Якщо не хочете тратити зайві гроші, зайдіть до китайського ресторану – там готують смачно, якісно і недорого. Одному наїстися "від пуза" коштуватиме 8-10 євро. Не обов’язково обирати заклад у центрі міста. Якщо відійти трохи далі, звернути у вуличку, можна поїсти у барах та ресторанах не менш смачно, але значно дешевше. Наприклад, щоби повечеряти, на трьох людей з чудовим чеським пивом вистачить й 30 євро.
Обслуговування – на вищому рівні. Споживача і туриста там поважають і шанують.
Чехи українську мову розуміють
Українцю їхати до Чехії можна без страху. Причому, чехи знають різницю між російською та українською мовами. Наша мова ближча до чеської, ніж російська. А якщо ще трохи знаєте польську, тобто хоча б можете додавати польські закінчення, то чех вас зрозуміє без проблем. Крім того, майже в кожному кафе, барі, ресторані працює українець . "Ми натрапили на одного працівника, родом з Коломиї, хоча він вже десять років працює у Празі, – розповідає Ігор.– Але якщо вже вас зовсім не розуміють або роблять вигляд, що не розуміють, можна перейти на англійську".
У Карлових Варах не варто пити всю воду
До вартості путівки входять екскурсії. Вони насправді дуже цікаві та змістовні. Стара частина Праги – Празький град, центральна частина міста, замки, президентський палац, собор Святої Варвари, Монетний двір, перша в Європі синагога, де годинник ходить у зворотному напрямку. Там є навіть своя Ейфелева вежа. У вільний час можна й самим пройтися містом, повечеряти на катері. Майже всі житлові будинки у старій частині мають назви з емблемами: будинок "Єдинорога", "Голубої лілії", "Золотої лілії" тощо.
Чехи дуже бережуть своє місто, архітектуру, історичну спадщину. Кожен камінчик оберігають, бо за кожним з них – історія.
Знаменита "Косніца" – церква, викладена з людських кісток та черепів, викликає двоякі почуття. Вона виникла на захороненні протестантів, які загинули у боротьбі за віру. А нащадки у такий спосіб увіковічили пам’ять померлих – видовище не для слабкодухих, але цікаве і захопливе.
До програми екскурсій обов’язково входить один день у Карлових Варах. Згідно з легендою, саме король Карл ХІІ відкрив Карлові Вари – Карлові води. Начебто король поранив на полюванні оленя, олень біг і впав у воду. А вискочив з неї вже зціленим. Справді, там є багато джерел мінеральої води, можна поплавати у цілющій воді. Але пити всі мінеральні води не треба. Можна натрапити і на "реактивну" воду, після якої добу просидите в туалеті.
У Карлових Варах дуже багато готелів, кожен з яких чимось вирізняється. Наприклад, в одному колись зупинявся Петро І. В іншому – "Елефан" – начебто знімали сюжет для фільму "Сімнадцять миттєвостей весни", коли Штірліц зустрічався зі своєю дружиною.
У Карлових Варах дуже багато власності росіян. Йдете містом, а екскурсовод розповідає: "Оце готель Лужкова, а там – Кобзона…".
Редактор: admin
22-06-2006, 16:00
Коментарів 0 Переглядів 2 768

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.