RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

– Якби обставини склалися по-іншому, я краще купувала б авто за готівку в київському салоні, де можна торгуватися. Ще би отримала в подарунок "гуму". Але треба було машини, а грошей – обмаль, тому вибрала варіант з кредитом, – розповідає чернівецький підприємець Алла. – Перше, що я зробила, обійшла більшість банків та спробувала дізнатися про умови кредиту. В одному банку мені повідомили суму, яку буду платити щомісяця. Але треба було дізнатися, з чого ж вона складається. Коли суму розбили на платежі – окремо відсотки за кредит і погашення кредиту, то це мені дуже не сподобалося. В іншому банку не сподобалося, що я повинна платити штраф за попереднє погашення кредиту і штраф за погашення більшої суми місячного внеску, ніж за розрахунками банку. У третьому банку треба було щомісяця, коли в касі сплачую за кредит, платити ще й великі суми за касове обслуговування – понад 200 грн. В іншому банку – 300 грн. Врешті-решт, я знайшла банк, де чітко надали розрахунок і суму всіх додаткових платежів.
Довелося побігати, але виграла в грошах, і економія становила лише на комісії банку при оформленні кредиту (касовому обслуговуванні ) 1500 грн.
Потрібно бути обізнаним
Отож, щоби оформляти кредит у банку на придбання авто, потрібно бути обізнаним і знати про ризики.


Перед тим як взяти кредит на авто, детально з’ясуйте умови:
- отримуєте те, що потрібно, а розраховуєтеся поступово;
- оперативність (розгляд протягом декількох днів);
- маєте можливість достроково погасити кредит.


Банки запевняють можливих покупців авто та споживачів кредитних грошей, що брати гроші в банку не лише просто, але й зручно і практично… Але є й інший бік медалі. Кредитні гроші в Україні зовсім недешеві, і придбання авто в кредит доступне не всім.
Шлях до придбання авто в кредит
1. Усвідомити загальні умови надання кредитів на авто – застава автомобіля, обов’язкове страхування КАСКО (4-6% від вартості авто щороку), у деяких рідкісних випадках вибір страхової компанії надається покупцеві. Тим, хто в шлюбі, без наявності та згоди другої "половини" кредит не видадуть.
2. Довідатися про умови кредитування різних банків та вибрати ті, які найбільше підходять.
3. Бути готовим до того, що банк буде цікавитися доходами вашої родини та здійснювати аналіз вашої платоспроможності.
4. Надати банку перелік документів.
5. У разі отримання кредиту здійснити обов’язкові платежі при оформленні кредиту та реєстрації автомобіля.


Загальні етапи купівлі авто в кредит:
- Покупець вибирає автомобіль та отримує рахунок з ціною.
- Відповідно до ціни авто отримує в обраному банку у кредитного інспектора графік погашення кредиту.
- Збирає і надає в банк усі необхідні документи.
- Після позитивного рішення банку підписує кредитний договір з банком, а також договір купівлі-продажу автомобіля. Покупець вносить обов’язковий перший внесок за авто в касу ( на рахунок) фірми-продавця.
- Після оплати покупцем платежів за реєстрацію автомобіля в МРЕО представник фірми-продавця отримує постійний техпаспорт, номерні знаки та техталон.
- На підставі постійного техпаспорта покупець підписує з банком договір застави на автомобіль, а також страхує його у страховій компанії.
- Банк сплачує залишкову суму за автомобіль на рахунок продавця.
Після виконання усіх процедур покупець отримує авто та всі необхідні документи.


Обов’язкові платежі, які потрібно сплатити під час оформлення кредиту в банку:
- розгляд анкети,
- внесення в реєстр застави,
- експертиза документів,
- касове обслуговування кредитних операцій,
- плата за відкриття кредитного рахунка,
- плата за перерахування коштів.


Додаткові платежі під час оформлення кредиту:
- послуги нотаріуса,
- страхові платежі.


Обов’язкові платежі під час реєстрації автомобіля:
- пенсійний фонд,
- реєстраційний внесок,
- експерт,
- транспортний податок.


Згідно з розрахунком, отриманим в одному з банків міста за оформлення кредиту на суму 20000$ на термін 6 років, доведеться сплатити одноразово комісію банку та додаткові витрати 2118 $. Згідно із запланованим графіком погашення кредиту за період 6 років відсотки за кредит становлять 7295 $. Загальна сума витрат на кредит, відповідно, 9413 $, що становить 47,1 % від суми кредиту 20000 $. Отже, під час придбання авто в кредит будьте готові сплатити чималу суму за послуги банку.


На що треба звернути увагу, щоби, отримавши кредит, "не влетіти"
1. Яка комісія банку: щомісячна чи одноразова. Порівняйте ставки різних банків та визначте, де платити менше. В одному банку пропонують комісію в розмірі 0,25 від усієї суми кредиту щомісяця при погашенні кредиту. За 10000$ отриманого кредиту будете сплачувати відповідно 25$ щомісяця, незважаючи наскільки зменшилася залишкова сума кредиту. Рахуємо далі: 25$ на 12 місяців, на 6 років = 1800$. А інший банк за такий самий кредит пропонує одноразово сплатити за касове обслуговування 1560 грн. Це лише один з видів витрат. Інші платежі цього банку можуть бути не такими оптимальними, тому треба розглядати весь розрахунок витрат та порівнювати для вибору кращого варіанта.


2. З’ясувати кінцеву суму переплати за автомобіль після всіх необхідних внесків та отримати в банку розрахунок з чітким розділенням платежів за видами.


3. Уникайте незрозумілих термінів. Договір, який укладаєте з банком, треба детально вивчити. Якщо про додаткові платежі сказано нечітко, на зразок "відповідно до діючих тарифів банку", необхідно вимагати, шоби такі платежі було визначено та зафіксовано в цифрах чи відсотках.

4. Штрафні санкції. Треба цікавитися, на яких умовах можливе дострокове повернення кредиту або збільшення щомісячних внесків, чи застосовуються при цьому штрафи, що буде, коли несвоєчасно вносити платежі.

Редактор: admin
3-08-2006, 14:21
Коментарів 0 Переглядів 3 831

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.