RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

%1%Історія родини Хрестиків зі Сторожинця подібна до казки: щасливі батьки Сільва та Володимир, дві донечки у рожевих сукнях, які щохвилини прибігають поцілувати матусю, – чи не про це мріє кожна людина?

І лише фото старшої доньки Юлечки, яка померла шість років тому, та сум у куточках очей щасливих батьків нагадують, як мужньо боролися вони зі страшною хворобою дитини, а потім знайшли у собі сили почати усе спочатку.

Сільва Мірчівна ніколи не нарікає на долю, як би це робив будь-хто на її місці. Навіть про ті непрості 10 років, коли лікувалася, щоби народити дитину, каже: "Не склалося".

– Володя підтримував мене завжди, – згадує вона, – а після останнього курсу лікування сказав: "Бачу, як тобі важко, – давай усиновимо дитинку, доки молоді". Я погодилася.

Ми віруючі люди, тому поклалися в усьому на Бога: вірили, що Господь допоможе нам. Так і сталося: коли ми прийшли до дитячого будинку відвідати дітей, то навіть питання про те, кого вибрати, не було.

%2%Наші погляди одразу зупинилися на дворічній чорноокій Юлечці. А коли вона підбігла до Володі й обхопила його за ноги з вигуками: "Тату, мамо!" – сумнівів не залишалося. Це наша донечка.

Якими щасливими ми були! Юленька була у нашій хаті, як ангел: вона вилікувала наш біль, який ми відчували протягом десяти років. Розумна, чемна, слухняна. Її любили усі. "Вона мені з-поміж усіх онуків найдорожча", – казав свекор.

У нас з чоловіком з’явилося натхнення жити, працювати. То були найщасливіші сім років нашого життя!

Якось Юля з батьком поверталися із гостей, і дівчинка поскаржилася, що її болять ніжки та у боку. Вдома мати зміряла температуру – вона виявилася дещо підвищеною і жодними ліками не збивалася...

Потім була поїздка до діагностичного центру. Уважні та стурбовані обличчя лікарів, і нарешті – консультація у лікарні на Фастівській.

– Я пам’ятаю, як зараз, той день, – розповідає Сільва Мірчівна. – Ми приїхали на Фастівську після обіду. Коли мені сказали діагноз "лейкоз", я кроку не могла ступити. Не знаю, як спустилася з третього поверху донизу. Це було страшно. Я не могла повірити: цього просто не могло трапитися з моєю наймилішою, найріднішою донечкою!

Сільва та Володимир не здавалися. Три роки вони мужньо боролися із хворобою: скільки молитов вони прочитали, скільки традиційних та нетрадиційних методів лікування перепробували. Викопували чудодійні корінці, які їм радили, по краплі витискали з них сік, бо знали, що їхня Юлечка не може, не повинна померти!

– Ми боролися до останнього. В останні дні Юленька оглухла, осліпла, але навіть коли вже не могла розплющити оченята – протягала ручки до нас, обіймала нас, цілувала. Прощалася з нами...

Я не могла допустити думки, що вона помре. Ввечері я ще робила їй очищення печінки, а вночі вона попросила їсти, що останніми днями з нею не траплялося, і впала в кому. Не стало нашої донечки.

Знаєте, кажуть, що час лікує рани, але й досі у мене бувають такі дні, що гірші за перші години усього, що довелося пережити.

Так шість років тому Сільва та Володимир знову опинилися у порожній хаті.

– Ми поїхали з чоловіком удвох до сестри у Крим – туди, де ще навесні ми були із важкохворою Юлечкою. Йшли берегом моря, мовчали. Я згадувала, як декілька місяців тому ми з донею дивилися на холодне море і я обіцяла їй, що ми приїдемо сюди влітку – коли можна буде засмагати й купатися. А ми приїхали самі...

Саме там, на березі моря, Володимир сказав, що їм потрібно взяти дівчинку. Сільва пояснювала йому, що більше не зможе ніколи і нікого так любити, як Юлю, Володимир – що не може дивитися на муки дружини.

– Йому було ще важче, ніж мені, – розповідає Сільва Мірчівна. – "Пообіцяй мені, що коли приїдемо, то візьмемо собі донечку", – просив мене. Що я мала відповісти? Пообіцяла заради нього, що так і зробимо. Та як було починати усе спочатку, коли ще так болить серце за втраченою дитиною!?

По приїзді Володимир наполіг, щоби Сільва пішла з ним до дитячого будинку: "Ти обіцяла мені".

– Зізнаюся, що йшла туди байдужою, лише заради чоловіка. Та коли увійшли до дітей – у мене у серці немов щось перевернулося. Так само як і першого разу. Наші очі зустрілися з трирічною дівчинкою. І знову ось те, рідне: "Мамо, тату"...

У родині Хрестиків з’явилася дівчинка. Також Юленька, також – найдорожча та наймиліша.

Вже потім Володимир зізнався, як хвилювався того дня, коли вони йшли за донечкою, як просив Бога розкрити серце дружини для життя та любові.

– Ми полюбили меншу Юленьку так само сильно, як колись старшу Юленьку – у хаті знову почав лунати дитячий сміх.

А місяць тому у хаті цих добрих і щирих людей з’явилася ще одна дівчинка – трирічна Христинка.

– Тепер ми вдвічі щасливіші. Ще би хлопчика нам, – щасливо посміхається Сільва Мірчівна.


довідка "МБ"

63 діточок чекають

на вашу любов

– У 2004 році усиновлено 23 дітей: 19 узяли на виховання українці, 4 – іноземці, – повідомила методист з питань охорони дитинства міського управління освіти Лідія Ліщук. – Зараз у нас на обліку 63 діточок, які підлягають усиновленню. Вік – від 3 місяців до 16 років. Усі вони чекають на вашу любов та ласку.


Якщо хтось бажає узяти дитину у свою родину – звертайтеся

на адресу: вул. Червоноармійська, 176, кабінет 42. Телефон: 3-70-79.

Редактор: admin
6-01-2005, 23:06
Коментарів 0 Переглядів 2 137

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.