RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

%0%Чимало шлункових хвороб можна лікувати лікарськими рослинами, які ростуть на Буковині.
Хронічні гастрити, гастродуоденіти, виразкові хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки виникають через порушення режиму харчування, переїдання, вживання в їжу великої кількості солодощів, смажених, копчених, гострих страв, алкоголю та при дії на слизову оболонку шлунка патогенних мікробів, наприклад, протеї, сальмонели тощо. Але існують фіторецепти, які допомагають при цих хворобах.
Гострий гастрит
Гострий гастрит спостерігається у людей різного віку. Лікувати його можна за допомогою такого збору: звіробій продірявлений – 10 г, парило звичайне – 10 г, подорожник великий – 20 г, м’ята перцева – 20 г, квіти ромашки аптечної – 20 г. Змішати 1 столову ложку суміші, залити 0,5 літра окропу, настояти 40 хвилин, процідити і приймати по 75 міліграмів через кожну добу. Всі симптоми хвороби минають за 1-2 дні.
Хронічний гастрит
При хронічному гастриті з пониженою секреторною активністю корисно вживати чаї з аїру, полину тощо.
- Корінь аїру – 1 ч. л. – залити 200 мл окропу, кип’ятити на малому вогні 5 хвилин, настояти годину, пити по 1/3 ст. л. тричі на день за 20 хвилин до їжі.
- Траву гіркого полину –
1 ч. л. – залити 200 мл окропу, настояти годину, вживати по
1 ст. л. тричі на день за 20 хвилин до їжі.
- Траву материнки звичайної – 30 грамів – залити 1 л окропу, настояти 2 години, приймати по 0,5 склянки шість разів на день за 20 хвилин до їжі.
- Траву деревію – 5 г – залити 200 мл окропу, настояти 40 хвилин, приймати по 1/4 склянки за 20 хвилин до їжі.
- Траву золототисячника (центурії) – 1 ст. л. – залити 200 мл окропу, настояти годину, приймати по 1/3 склянки тричі на день за 20 хвилин до їжі.
При хронічному гастриті з підвищеною секреторною функцією шлунка потрібно пити м’яту, ромашку, чистотіл тощо. Тому в лікарській практиці зарекомендували себе такі збори лікарських трав:
- Чистотіл звичайний – 5 г, деревій звичайний – 10 г, квіти ромашки лікарської – 20 г, м’ята перцева – 10 г, трава звіробою – 20 г. Всі трави змішати, взяти 2 ст. л. суміші і залити 0,5 л окропу, настояти, вранці процідити та приймати по 0,5 склянки чотири рази на день за 20 хвилин до їжі.
- Трава чистотілу звичайного – 5 г, квіти лаванди вузьколистої – 5 г, листки меліси лікарської – 20 г, листя мати-й-мачухи – 20 г, кореневища валеріани лікарської – 10 г, іван-чай (халимерій вузьколистий) –
20 г. Всі трави змішати, 1 ст. л. залити 250 мл окропу, настояти 40 хвилин, процідити і приймати по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їжі.
Виразка шлунка
При лікуванні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, а також для профілактики захворювання та зняття симптомів загострення спробуйте такі збори:
- Трава золототисячника малого – 20 г, листя м’яти перцевої – 3 г, квітки ромашки аптечної – 10 г. 2 ст. л. суміші настояти в 0,5 л окропу, пити по 120 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їжі підігрітим.
- Корінь алтею – 20 г, корінь живокосту лікарського – 20 г, корінь солодки – 20 г, трава чистотілу звичайного – 10 г, суцвіття ромашки лікарської – 10 г. 2 ст. л. суміші залити 0,5 л холодної кип’яченої води, настояти 2 години, довести до кипіння на малому вогні, витримати 3-4 хвилини, настояти годину, приймати по 120 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їжі.
- Трава чистотілу – 10 г, трава деревію звичайного – 20 г, ромашка – 20 г, календула – 20 г, трава звіробою – 20 г. 2 ст. л. суміші залити 0,5 л окропу, настояти 4 години, приймати по 120 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їжі.
Біль у шлунку та печія
Проти вираженого болю в шлунку та печії допоможуть:
-Квіти ромашки лікарської – 5 г, квіти календули – 20 г, м’ята перцева – 10 г, листя мати-й-мачухи – 20 г, квіти липи серцелистої – 20 г. 2 ст. л. суміші залити 0,5 л окропу, настояти ніч, процідити, вживати по 0,5 склянки чотири рази на день за 20 хвилин до їжі.
Лікування травами потрібно проводити курсами 2-3 тижні, робити перерву на тиждень, потім – іще два курси у зимово-весняний та осінньо-зимовий період для профілактики загострень.
Редактор: admin
16-08-2007, 20:23
Коментарів 5 Переглядів 25 630

Теги -
Hаписав: Гість Ганна, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 січня 2023 10:51
В новині:
Ну, за два дні гастрит точно не вилікуєш) Після того, як мені було поставлено цей діагноз, у моїй домашній аптечці постійно знаходиться Гастритол.При сезонних загостреннях, лікарка рекомендувала приймати його курсом по 2 тижні. Цей препарат мені дуже допомагає.

Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 березня 2023 19:32
В новині:
Мені Гастритол допоміг вилікувати гастрит, який передався мені у спадок, незважаючи на те, що я завжди правильно харчувалася. Якщо приймати строго за інструкцією, яку лікар пропише, гастрит можна вилікувати дуже швидко, особливо якщо це початкова стадія.

Hаписав: Iрина, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 травня 2023 13:58
В новині:
Зазнаючи частих проблем зі шлунком, я перепробувала багато ліків, але особливо мені допомагали краплі Гастритол. У мене немає виразки, звичайний гастрит, але бувало так, що після їди я відразу починала відчувати дискомфорт і тяжкість. Гастритол я пропиваю курсом два тижні. Дуже задоволена результатом прийому.

Hаписав: Олеся, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 січня 2024 11:38
В новині:
Коли мене почали турбувати біль у шлунку, то лiкар одразу відправила на ФГДС, у результаті якого було виявлено ерозивний гастрит. Лікування проходило кілька етапів і розтяглося на цілий рік. Серед інших препаратів було призначено Гастритол. Він не викликав жодних побічних, доступний за ціною і від нього справді є результат.

Hаписав: Марина, Коментарів: 0, Новин: 0, 22 березня 2024 09:40
В новині:
У самої гастрит уже понад п'ять років. Я взагалі раджу пропити курс Гастритолу. Він добре допомагає покращити моторику та секрецію. У мене кислотність підвищена, мучилася довго, навіть за дотримання дієти. Потім лікар призначив ці підтримуючі ліки і життя моє суттєво покращало: шлунок не болить і не здувається, а кислота, як і раніше, залишається в нормі.

Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.