Є кулінарна спеція, яка виділяється корисними властивостями для поліпшення роботи мозку - шавлія.
Вона дає кілька переваг для підтримання здоров'я мозку, пише УНІАН з посиланням на Eatingwell.
Користь шавлії для пам'яті та здоров'я мозку вже давно визнана. Більшість досліджень рекомендує використовувати її у вигляді екстракту. Екстракт шавлії допомагає поліпшити результати тестів на пам'ять і настрій порівняно з плацебо. Шавлія містить розмаринову та карнозинову кислоти, які мають нейропротекторні властивості.
Розмаринова кислота є потужним антиоксидантом, який допомагає нейтралізувати шкідливі вільні радикали в організмі, захищаючи клітини мозку від окисного стресу й ушкоджень, пов'язаних зі зниженням когнітивних функцій і нейродегенеративними захворюваннями. Розмаринова кислота також має протизапальні властивості, які зменшують запалення в головному мозку. Карнозинова кислота - ще один потужний антиоксидант, який може допомогти захистити клітини мозку від пошкоджень.
Шавлія - це багата поживними речовинами трава, що містить безліч необхідних вітамінів і мінералів, таких як клітковина, вітамін К, залізо, вітамін В6 і вітамін А. На додаток до цих вітамінів і мінералів шавлія багата антиоксидантами і різними флавоноїдами, які відіграють вирішальну роль у її користі для здоров'я. Важливо зазначити, що ми зазвичай не їмо багато шавлії, тому ці поживні речовини присутні в невеликих кількостях.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-06-2024, 22:32
0
34 264