RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ароматне полуничне варення: рецепти ласощі на зиму

Ароматне полуничне варення: рецепти ласощі на зиму

У червні настає сезон полуниці, коли в магазині і на ринку продається багато сортів свіжої ягоди. Однак період збору полуниці зовсім недовгий. Щоб надовго зберегти смак і користь ягоди, можна приготувати з неї ароматне варення.

Його можна додавати в чай, використовувати як начинку в десертах або їсти як самостійний десерт. У варення можна додати ароматні спеції або інші ягоди і фрукти, пише Уніан.



Полуничне варення "п'ятихвилинка" з цілими ягодами

- Полуниця - 1 кг.

- Цукор - 600 г.

Полуниця не повинна бути переспілою. Ягоди добре обмити, видалити зелені хвостики. Перекласти в глибоку миску або каструлю, засипати цукром. Залишити полуницю в цукрі в холодильнику на 5-8 годин.

Поставити місткість на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи ложкою. Після закипання варити 5 хвилин. Під час варіння знімати пінку.

Розлити варення по чистим стерилізованим банкам. Закатати стерилізованою кришкою, перевернути догори дном і укутати в ковдру до повного охолодження.

Густе полуничне варення

- Полуниця - 1 кг.

- Цукор - 1 кг.

Полуницю засипати цукром в каструлі і поставити на маленький вогонь. Готувати варення 2 години, періодично помішуючи і знімаючи пінку. У гарячому вигляді варення буде рідким, але після охолодження загусне.

Полуничне варення в мультиварці

- Полуниця - 1 кг.

- Цукор - 1 кг.

Полуницю викласти в чашу мультиварки і засипати цукром. Ягоди злегка пом'яти товкачкою. Готувати варення 1 годину при відкритій кришці в режимі "Тушкування".

Полуничне варення з апельсином

- Полуниця - 800 г.

- Апельсин - 2 шт.

- Цукор - 400 г.

Апельсин очистити від шкірки і білої плівки.

Видалити насіння і прозору плівку, порізати великими шматочками. Ягоди всипати в каструлю, засипати цукром і довести до кипіння на середньому вогні.

Після закипання зменшити вогонь до слабкого, додати апельсин і варити 10 хвилин. Потім злегка і остудити і знову закип'ятити варення два рази.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
10-06-2021, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 966

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.