Експерт із довголіття розкрив три "секретних" сніданки для життя "до 100 років"

Здоров'я / Їжа
958
0
Експерт із довголіття розкрив три "секретних" сніданки для життя "до 100 років"


Провідний дослідник довголіття, Ден Бюттнер, який десятиліттями вивчав звички людей у так званих "Блакитних зонах" світу (регіони, де люди живуть значно довше за середній показник), розкрив неочікувані секрети ідеального сніданку.

Що саме треба їсти на початку дня, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.



Ден Бюттнер, дослідник National Geographic, вивчав раціон та спосіб життя мешканців "Блакитних зон" - місць, де люди мають найвищу тривалість життя.

За словами експерта, ключ до довголіття - це не яйця з беконом, повні насичених жирів, і не пластівці з цукром. Секрет криється у солоному, простому та багатому на клітковину сніданку на рослинній основі.

Бюттнер виявив, що мешканці цих зон не починають свій день з типових західних сніданків.

Ден Бюттнер пояснив, що саме солоний сніданок є ключовим. Він назвав три основні варіанти:

Квасоля та рис

"У деяких регіонах це квасоля та рис", - зазначив Бюттнер.

Це поєднання є основним у багатьох культурах "Блакитних зон", забезпечуючи високий вміст клітковини та рослинного білка, що насичує надовго.

Авокадо на тості

"Авокадо на тості", - продовжив експерт.

Цей варіант пропонує здорові жири, які підтримують серцево-судинну систему, а цільнозерновий хліб додає клітковини.

Суп мінестроне

Мінестроне, багатий овочами та бобовими, є джерелом вітамінів, мінералів та клітковини, що ідеально підходить для початку дня.

Експерт рекомендує "починати день правильно з багатого на клітковину, рослинного сніданку, який наситить ваш шлунок і дасть енергію до обіду".

Традиційні японські сніданки включають рис і суп місо, з білком (наприклад, рибою на грилі) та гарнірами, такими як мариновані овочі.

Сніданок на Ікарії, Греція, може включати рослинні продукти, такі як сухарики з цільного зерна та оливки.

"У Блакитних зонах світу, де люди дійсно доживають до 100 років, сніданок є солоним, простим і багатим на клітковину", - додав пан Бюттнер.

"Подумайте про квасолю та рис, авокадо тост або навіть суп мінестроне. Почніть свій день з рослин, а не з обробленої їжі, і заправляйте себе так, як це роблять столітні довгожителі", - резюмував він.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.