DataLife Engine > Їжа > Експерт із довголіття розкрив три "секретних" сніданки для життя "до 100 років"

Експерт із довголіття розкрив три "секретних" сніданки для життя "до 100 років"

Експерт із довголіття розкрив три "секретних" сніданки для життя "до 100 років"


Провідний дослідник довголіття, Ден Бюттнер, який десятиліттями вивчав звички людей у так званих "Блакитних зонах" світу (регіони, де люди живуть значно довше за середній показник), розкрив неочікувані секрети ідеального сніданку.

Що саме треба їсти на початку дня, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.



Ден Бюттнер, дослідник National Geographic, вивчав раціон та спосіб життя мешканців "Блакитних зон" - місць, де люди мають найвищу тривалість життя.

За словами експерта, ключ до довголіття - це не яйця з беконом, повні насичених жирів, і не пластівці з цукром. Секрет криється у солоному, простому та багатому на клітковину сніданку на рослинній основі.

Бюттнер виявив, що мешканці цих зон не починають свій день з типових західних сніданків.

Ден Бюттнер пояснив, що саме солоний сніданок є ключовим. Він назвав три основні варіанти:

Квасоля та рис

"У деяких регіонах це квасоля та рис", - зазначив Бюттнер.

Це поєднання є основним у багатьох культурах "Блакитних зон", забезпечуючи високий вміст клітковини та рослинного білка, що насичує надовго.

Авокадо на тості

"Авокадо на тості", - продовжив експерт.

Цей варіант пропонує здорові жири, які підтримують серцево-судинну систему, а цільнозерновий хліб додає клітковини.

Суп мінестроне

Мінестроне, багатий овочами та бобовими, є джерелом вітамінів, мінералів та клітковини, що ідеально підходить для початку дня.

Експерт рекомендує "починати день правильно з багатого на клітковину, рослинного сніданку, який наситить ваш шлунок і дасть енергію до обіду".

Традиційні японські сніданки включають рис і суп місо, з білком (наприклад, рибою на грилі) та гарнірами, такими як мариновані овочі.

Сніданок на Ікарії, Греція, може включати рослинні продукти, такі як сухарики з цільного зерна та оливки.

"У Блакитних зонах світу, де люди дійсно доживають до 100 років, сніданок є солоним, простим і багатим на клітковину", - додав пан Бюттнер.

"Подумайте про квасолю та рис, авокадо тост або навіть суп мінестроне. Почніть свій день з рослин, а не з обробленої їжі, і заправляйте себе так, як це роблять столітні довгожителі", - резюмував він.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад