Що потрібно їсти, щоб залишатися молодою: названо основні продукти

Здоров'я / Їжа
858
0
Що потрібно їсти, щоб залишатися молодою: названо основні продукти


Нове дослідження пов'язує споживання високоякісних вуглеводів у середньому віці зі здоровішим старінням.

Високоякісні вуглеводи - це вуглеводи з цільного зерна, фруктів, некрохмалистих овочів і бобових, пише Eatingwell.



Ці вуглеводи були пов'язані з кращою фізичною функцією і когнітивним здоров'ям десятиліття по тому, зазначила дієтологиня Енні Нгуєн.

Те, що ви їсте у свої 40 і 50 років, може допомогти визначити, наскільки повільно ви старієте, вже будучи старшими. Згідно з новим дослідженням, жінки, які споживали більше високоякісних вуглеводів і клітковини в середньому віці, мали значно більше шансів досягти похилого віку з гарною фізичною і когнітивною функцією - і без серйозних хронічних захворювань, зазначила дієтологиня.

Примітно, що вуглеводи такі, як, наприклад, печиво, макарони з білого борошна, мали протилежний ефект.

Дослідники з Університету Тафтса і Гарвардської школи громадської охорони здоров'я ім. Т. Х. Чана під час проведення дослідження. Т. Х. Чана в ході роботи з'ясували, що якість має значення, коли йдеться про вуглеводи та старіння.

Аналіз показав, що споживання високоякісних вуглеводів із цільного зерна, фруктів, овочів і бобових, а також більш високої загальної кількості харчових волокон у середньому віці було пов'язане з підвищенням ймовірності здорового старіння на 6-37 % і поліпшенням психічного та фізичного здоров'я.

Тим часом дієти з високим вмістом рафінованих вуглеводів - з доданих цукрів, білого хліба та інших оброблених зернових - були пов'язані з гіршими результатами. Жінки, які їли більше рафінованих вуглеводів, мали на 13 % нижчу ймовірність хорошого старіння. Крохмалисті овочі, як-от картопля та кукурудза, також були пов'язані з нижчими маркерами старіння, особливо при вживанні у великих кількостях.

Дієтологиня зазначила, що якщо ви хочете додати більше цільного зерна до раціону, то обирайте в магазині коричневий рис, кіноа, овес, булгур або фарро замість білого рису чи макаронів.

Додавання бобових у раціон також може допомогти. Квасоля, сочевиця і нут - це бюджетні, багаті на клітковину джерела рослинних вуглеводів і білка.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
34 091
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
20 921
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
14 323
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
7 890
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
7 847
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 141
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 252
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
4 171
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
3 995
У горах дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині завтра
3 983


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.