Ягода, яка обов'язково входить в меню космонавтів – її цілюща дія безмежна

Здоров'я / Їжа
6 192
0
Ягода, яка обов'язково входить в меню космонавтів – її цілюща дія безмежна


Чорниця, яку із задоволенням їдять практично все через її кисло-солодкий смак, вражає своєю користю для здоров'я, протираковою дією та перевагами для клітин головного мозку. Тому чорницю додають у меню космонавтів, бо вона має багато переваг.

Ця ягода, що стала предметом багатьох наукових досліджень.



Дієтолог Деніз Узуноглу Коркмаз зазначає, що чорниця, як і інші ягоди темного кольору, славиться потужною протизапальною та антиоксидантною дією. Цей антиоксидантний ефект робить чорницю чудовим засобом від стресу, що викликає старіння та захворювання головного мозку. Наукові дослідження показали, що антиоксиданти у складі чорниці можуть покращити передачу сигналів між клітинами мозку.

Ось чому чорниця, що допомагає справлятися зі стресом і підтримувати здоров'я головного мозку, входить до меню космонавтів НАСА. Ягода підтримує когнітивні функції на високому рівні, запобігає короткочасній втраті пам'яті.

Вітаміни С, А, фітонутрієнти у складі чорниці захищають клітини від ушкодження вільними радикалами, що викликають рак. Це відбувається завдяки фолієвій кислоті. Також науково доведено, що чорниця завдяки антиоксидантам, що містяться в ній, зменшує запалення в організмі.

Чорниця бореться з цукровим діабетом, бо врівноважує рівень цукру в крові, завдяки високому вмісту клітковини. Науково доведено, що у хворих на цукровий діабет першого типу, які вживають продукти з харчовими волокнами, знижується рівень цукру в крові. А у хворих на цукровий діабет другого типу, які вживають продукти з клітковиною, можуть покращитись показники глюкози та інсуліну.

Чорниця багата на вітамін К, магній, фосфор, марганець, залізо і цинк. Це робить її особливо корисною для здоров'я кісток. Вона зміцнює кістки та запобігає остеопорозу, з яким жінки стикаються під час менопаузи.

Чорниця зміцнює імунну систему, а завдяки високому вмісту вітамінів С та Е, а також флавоноїдів, таких як антоціани, запобігає поширенню бактерій та вірусів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують