Шеф-кухар розкрила секрет "суперхрусткої" запеченої картоплі

Їжа / Смачні рецепти
3 914
0
Шеф-кухар розкрила секрет "суперхрусткої" запеченої картоплі

Запечена картопля - ідеальний гарнір на вечерю або навіть смачна самостійна страва. Але для ідеального смаку вона має бути дуже хрусткою зовні, водночас залишаючись пухнастою і легкою всередині. Як пише Express, щоб досягнути такої ідеальної страви, шеф-кухар Моллі Адамс рекомендує додавати один секретний інгредієнт, який, напевно, є у вас на кухні - кукурудзяний крохмаль. Вона розповіла, що придумала цей спосіб, прочитавши етикетку на пакеті замороженої картоплі фрі.

Про це повідомляє УНІАН.



"Я зрозуміла, що вона покрита сумішшю крохмалу, який допомагає й стати хрусткою. Тому я вирішила спробувати цей метод із запеченою картоплею. І виявилося, що обмазування картоплі кукурудзяним крохмалем - це секрет суперхрусткої смаженої картоплі!", - поділилася вона.

Метод Моллі

Шеф-кухар розповіла, що після відварювання картоплі в каструлі з підсоленою водою їй потрібно дати обсохнути на пару в друшляку, встановленому на кухонному столі, або в морозильній камері, якщо у вас немає часу.

Коли картопля стає сухою на дотик, її потрібно посипати сіллю, чорним перцем, сушеними травами і спеціями, а також кукурудзяним крохмалем. Моллі радить використовувати приблизно столову ложку на півкілограма картоплі.

"Я добре перемішую картоплю, щоб переконатися, що все рівномірно вкрите, потім викладаю її на добре змащене олією деко і знову перемішую, щоб картопля повністю покрилася олією. Потім картопля відправляється в розігріту до 220°С духовку на 20-25 хвилин", - розповідає вона.

У результаті картопля виходить неймовірно хрусткою зовні, легкою і пухнастою всередині та добре тримає форму.

Такий результат виходить через те, що кукурудзяний крохмаль допомагає запобігти розвитку глютену і вбирає вологу з картоплі, що надає їй більш хрусткої скоринки. При цьому він містить більшу кількість амілози, ніж борошно або картопляний крохмаль, що робить його ідеальним вибором для приготування хрусткої смаженої картоплі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
15 966
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
11 536
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
10 728
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 095
"Так сильно ще не смерділо": чернівчани скаржаться на сморід у різних частинах міста
7 921
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
7 346
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 289
Завтра на Буковині будуть погодинні відключення: кого це стосується
6 136
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
5 825
Скандал, в якому заступник мера міста на Буковині переправляв ухилянтів за кордон: реакція Козака
5 733


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.