DataLife Engine > Їжа / Смачні рецепти > Шеф-кухар розкрила секрет "суперхрусткої" запеченої картоплі

Шеф-кухар розкрила секрет "суперхрусткої" запеченої картоплі

Шеф-кухар розкрила секрет "суперхрусткої" запеченої картоплі

Запечена картопля - ідеальний гарнір на вечерю або навіть смачна самостійна страва. Але для ідеального смаку вона має бути дуже хрусткою зовні, водночас залишаючись пухнастою і легкою всередині. Як пише Express, щоб досягнути такої ідеальної страви, шеф-кухар Моллі Адамс рекомендує додавати один секретний інгредієнт, який, напевно, є у вас на кухні - кукурудзяний крохмаль. Вона розповіла, що придумала цей спосіб, прочитавши етикетку на пакеті замороженої картоплі фрі.

Про це повідомляє УНІАН.

{reklama}

"Я зрозуміла, що вона покрита сумішшю крохмалу, який допомагає й стати хрусткою. Тому я вирішила спробувати цей метод із запеченою картоплею. І виявилося, що обмазування картоплі кукурудзяним крохмалем - це секрет суперхрусткої смаженої картоплі!", - поділилася вона.

Метод Моллі

Шеф-кухар розповіла, що після відварювання картоплі в каструлі з підсоленою водою їй потрібно дати обсохнути на пару в друшляку, встановленому на кухонному столі, або в морозильній камері, якщо у вас немає часу.

Коли картопля стає сухою на дотик, її потрібно посипати сіллю, чорним перцем, сушеними травами і спеціями, а також кукурудзяним крохмалем. Моллі радить використовувати приблизно столову ложку на півкілограма картоплі.

"Я добре перемішую картоплю, щоб переконатися, що все рівномірно вкрите, потім викладаю її на добре змащене олією деко і знову перемішую, щоб картопля повністю покрилася олією. Потім картопля відправляється в розігріту до 220°С духовку на 20-25 хвилин", - розповідає вона.

У результаті картопля виходить неймовірно хрусткою зовні, легкою і пухнастою всередині та добре тримає форму.

Такий результат виходить через те, що кукурудзяний крохмаль допомагає запобігти розвитку глютену і вбирає вологу з картоплі, що надає їй більш хрусткої скоринки. При цьому він містить більшу кількість амілози, ніж борошно або картопляний крохмаль, що робить його ідеальним вибором для приготування хрусткої смаженої картоплі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад