Ось як потрібно варити гречку - завжди буде розсипчастою: цю хитрість знають одиниці

Їжа / Смачні рецепти / Лайфхаки
462
0
Ось як потрібно варити гречку - завжди буде розсипчастою: цю хитрість знають одиниці

Здавалося б, що там готувати - гречку зварити. На жаль, красива розсипчаста каша виходить не у всіх. І як же прикро, коли на виході улюблена страва - це каша-розмазня. Давайте розберемося, у чому може бути помилка і як готувати гречку правильно - якими мають бути пропорції крупи і води та інші секрети.

Про це пише УНІАН.



Як варити гречку - пропорції крупи та води

Почнемо з пропорцій, оскільки це важливий момент.

Отже, щоб приготувати розсипчасту кашу потрібно: на 1 склянку гречки взяти 2-2,5 склянки води.

Найчастіше беруть пропорцію 1:2, але якщо хочуть, щоб крупа розварилася трохи більше, то можна взяти 2,5 склянки води.

Як правильно варити гречку, щоб вийшла розсипчастою

Ще один важливий момент - у яку воду засипати гречану крупу. Запам'ятайте: якщо хочете кашу-розмазню, то заливайте гречку холодною водою, але для розсипчастої каші потрібно, щоб вода закипіла.

І ще кілька моментів, як варити гречку:

- перед тим, як приготувати гречку, її слід промити й, якщо вона не обсмажена, то просушити, а потім прожарити її на сухій пательні протягом 2 хвилин;

- як уже говорили, відправляти крупу слід у киплячу та підсолену воду;

- варити гречку потрібно на повільному вогні, поки не випарується вся рідина (вода або бульйон), а після того, як каша буде готова, - залишити на плиті "дійти" під кришкою на 5-10 хвилин;

- потім перемішати і додати вершкове масло або ж витоплене сало - згідно з українською приказкою "Гречана каша любить сало".

Важливо: не поспішайте перемішувати кашу - після того, як ви її засипали, потрібно дочекатися повного випаровування води, і лише потім можна перемішати. Тоді вона вийде розсипчастою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Кому в жодному разі не можна їсти вершкове масло: про це треба знати
Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку
Шпинат щодня: користь чи шкода для здоров'я?
Що можна зробити зі старого варення - як використати без ризику для здоров'я
Ось що трапиться з організмом, якщо їсти яблука кожного дня
Додайте цей продукт до гарячої води і ви забудете про нудоту та здуття живота
"Може приносити не тільки користь, але й шкоду": кому не можна пити чорний чай
Діабет та келих вина: чи можна, якщо дуже хочеться
Названо найкорисніший і найсмачніший ранковий напій: бадьорить краще, ніж кава
Факти та міфи. Чи безпечно підігрівати їжу в мікрохвильовці
Українською буде не "клюква": як назвати цю ягоду правильно
Букет нарцисів буде стояти у вазі тижнями: простий лайфхак
Слимаки бояться його як вогню: ось що потрібно розпорошити на грядках навесні
Остерігайтесь цього весняного овоча: лікарі назвали його найгіршим
Не викидайте використані чайні пакетики: 7 способів застосування відходів у побуті
Які банани в магазині треба обходити стороною: це знає не кожен
Кліщі навіть на метр до вас не підповзуть: ось що потрібно зробити перед виходом на вулицю
Як поливати орхідею, щоб квіти були цілий рік: садівники назвали найкращий метод
Оптична ілюзія розкриє вашу приховану силу: що ви бачите на зображенні
10 речей, які не переживуть зберігання у пластикових пакетах або контейнерах

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм