5 джерел вуглеводів, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск

Здоров'я / Їжа
866
0
5 джерел вуглеводів, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск


Включивши до раціону певні вуглеводи, ви підвищите вміст поживних речовин у своєму щоденному меню, – це допоможе організму підтримувати здоровий рівень артеріального тиску.


Коли в людини виявляють підвищений тиск, зазвичай йому рекомендують обмежувати споживання натрію (солі). Але хоча зменшення кількості солі, що з’їдається, є гарною ідеєю, існують і інші рішення, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск.

Дієта DASH, спеціально розроблена для оздоровлення серцево-судинної системи та нормалізації показників АТ, передбачає активне споживання вуглеводних продуктів.

Також ці продукти містять мінерали кальцій, магній і калій, що є найважливішими поживними речовинами, що підтримують діяльність серцевого м’яза і зміцнюють її здоров’я.

Ось 5 джерел вуглеводів, що рекомендуються медиками для покращення показників артеріального тиску.

Банани. Кардіологи радять людям із артеріальним тиском вище 120/80 збільшити споживання калію з їжею. Банани – один із найкращих постачальників цього мінералу.

Квасоля. Містить деякі натуральні вуглеводи, а також рослинний білок, вітаміни та мінерали, у тому числі магній, що підтримує здоровий кров’яний тиск. Розчинна та нерозчинна клітковина, у тому числі резистентний крохмаль, що природно міститься у квасолі, також сприяють контролю артеріального тиску, недопущенню його перепадів та деякому зниженню показників АТ.

Йогурт. Натуральний йогурт природним чином містить три корисні мінерали, що підтримують здоровий артеріальний тиск: кальцій, магній та калій. Пробіотики, присутні у йогурті, можуть грати окрему роль зниження артеріального тиску з допомогою свого позитивного на кишковий мікробіом.

Овес. Багато фахівців називають неподрібнену овес найкращим варіантом зерна для підтримки здорового кров’яного тиску. Цілісний овес багатий особливим типом клітковини: він містить харчові волокна, звані бета-глюканами. Їх вживання в їжу асоціюється з нижчим систолічним та діастолічним артеріальним тиском – це є наслідком того, як бета-глюкани стимулюють мікробіоту кишечника.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим