Чому не можна їсти перестиглі банани: можливі наслідки для організму

Здоров'я / Їжа
6 842
0


Сильне потемніння бананів може говорити про початок процесів гниття, вживати такі плоди небажано, повідомили дієтологи, інформує Ukr.Media.



Банани, що перезріли, мають властивість накопичувати надлишкову кількість цукру, вживання таких плодів дає величезне навантаження на шлунково-кишковий тракт і руйнує печінку.

Чим зріліший банан, тим більше накопичення цукрів. А це означає, що більше підвищення рівня глюкози в крові. У бананів сама по собі калорійність висока, і навіть якщо немає жодних проблем з інсуліном, з інсулінорезистентністю та схильністю до підвищення рівня цукру в крові, однаково: якщо ми не витратимо цю енергію, вона перероблятиметься у жир, попередили лікарі.

Фахівці підкреслили, що людям, які мають проблеми з рівнем глюкози в крові, варто зробити вибір на користь бананів, що злегка недозріли.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.