Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про ідеальний баланс смаків та текстур морквяного торта, який зробить ваші осінні вечори ще більш затишними.
Про це пише
Politeka
Для того, аби приготувати морквяний торт за рецептом Євгена Клопотенка потрібні такі
інгредієнти:
Борошно - 360 г
Яйця – 4 шт
Цукор – 100 г
Сіль – 1/3 ч.л
Молоко – 150 мл
Масло – 100 г
Розпушувач – 1,5 ч.л
Морква – 200 г
Для крему: Сметана – 400 г
Цукрова пудра – 50 г
Горішки – 70 г (лісові)
Імбир (корінь) – 2 см
Покроковий рецепт морквяного торта від Клопотенка:
Спочатку збийте яйця з цукром та сіллю до білого кольору. Додайте молоко і перемішайте.
Потім додайте масло кімнатної температури, продовжуючи збивати.
Просійте борошно з розпушувачем і введіть його в яєчну суміш. Додайте терту на дрібну тертку моркву та подрібнені горіхи, ретельно перемішайте тісто.
Застеліть пергаментом форму, змастіть маслом і злегка присипте борошном. Викладіть тісто у форму. Випікайте при температурі 180°C протягом 50 хвилин.
Щоб приготувати крем, якщо у вас домашня густа сметана, збийте її з цукровою пудрою.
Якщо сметана з магазина - викладіть її на сито з марлею, покладіть зверху якусь вагу і залиште на 2 години для стікання рідини. Потім збийте з пудрою.
Розріжте охолоджений корж на дві частини, змастіть кремом, накрийте другою половиною, знову змастіть кремом і присипте горіхами.
Морквяний торт поставте у холодильник на мінімум 2 години або на ніч.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 02:00
0
188