Смачніше за магазинну, а готувати дуже просто: рецепт домашньої ковбаси з гірчицею

Їжа / Смачні рецепти
1 295
0

Готувати домашню ковбасу з часом стало своєрідною українською кулінарною традицією. Ковбаса з зернами гірчиці була поширена на Полтавщині та Поліссі, зазвичай її коптили, але не менш рідко запікали в духовці.

Про те, як приготувати домашню ковбасу, розповідає РБК-Україна з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".



Що потрібно для домашньої ковбаси

Для того, щоб приготувати домашню ковбасу, потрібні такі продукти:

вода (охолоджена) - 200-250 мл
підгорля - 500 г
м'ясо - 2 кг
гірчиця - 125 г
часник - 25 г
перець чорний - 3 г
сіль - 38 г
ковбасна оболонка - 1 шт.

Як готувати ковбасу вдома

Для того, щоб ковбаса була смачною та легкою для споживання, краще обирати нежирну свинину. Також радять використати свинячу лопатку - завдяки ніжному м'ясу ковбаса стає соковитою.

Спочатку охолоджене м'ясо потрібно ретельно промити холодною водою. Після охолодження в м'ясі довше розм'якшуються жири, тому в процесі обробки менше втрачається соку.

Після цього свинину треба обсушити та відрізати весь жир - але його також використовують для ковбаси, перемелюючи з підгорлям. Підгорля містить багато сала, яке запобігає пересушуванню ковбаси під час приготування.

М'ясо потрібно нарізати на тоненькі пластинки. Такі шматочки краще зберігатимуть форму під час приготування.

Підгорля потрібно перемолоти в м'ясорубці. Тоді воно краще перемішається з м'ясом, надавши ковбаси м'якої текстури.

Часник надає ковбасі запашного аромату та пряного смаку. Для цього його потрібно почистити та перемолоти разом з підгорлям. Але важливо скуштувати часник перед додаванням до фаршу, щоб підібрати найкращий варіант до свого смаку.

Перемішайте шматочки м'яса з фаршем, додавши сіль, перець, гірчицю та воду. Гірчиця не лише надає характерного запаху, а й зберігає соковитість страви. Води потрібно додавати не більше 10% від загальної маси фаршу.

Вимішувати фарш потрібно не менше 10 хвилин, щоб м'ясо увібрало вологу та стало в'язким. Після цього посуд потрібно накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4 години для маринування.

Охолоджений фарш потрібно помістити в ковбасну оболонку, попередньо промивши шкірку холодною водою. Коли ковбаса буде потрібної довжини, оболонку потрібно обрізати та закрутити ковбасу в кільце. Щоб ковбасу було зручно зберігати та нарізати, краще зробити декілька штук, аніж одну.

Ковбасу потрібно покласти в неглибоку форму для запікання та залити невеликою кількістю води. Щоб шкірка не лопнула, по всій довжині ковбаси потрібно зробити проколи зубочисткою.

Поставте ковбасу в холодну духовку та запікайте виріб протягом 30 хвилин, увімкнувши прилад на температуру 220 градусів. Після цього з форми потрібно вилити воду і запікати ковбасу ще протягом 20-25 хвилин.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
00:45
Сприяє росту волосся. Ось як правильно робити масаж голови
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм