Смачніше за магазинну, а готувати дуже просто: рецепт домашньої ковбаси з гірчицею

Їжа / Смачні рецепти
1 414
0

Готувати домашню ковбасу з часом стало своєрідною українською кулінарною традицією. Ковбаса з зернами гірчиці була поширена на Полтавщині та Поліссі, зазвичай її коптили, але не менш рідко запікали в духовці.

Про те, як приготувати домашню ковбасу, розповідає РБК-Україна з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".



Що потрібно для домашньої ковбаси

Для того, щоб приготувати домашню ковбасу, потрібні такі продукти:

вода (охолоджена) - 200-250 мл
підгорля - 500 г
м'ясо - 2 кг
гірчиця - 125 г
часник - 25 г
перець чорний - 3 г
сіль - 38 г
ковбасна оболонка - 1 шт.

Як готувати ковбасу вдома

Для того, щоб ковбаса була смачною та легкою для споживання, краще обирати нежирну свинину. Також радять використати свинячу лопатку - завдяки ніжному м'ясу ковбаса стає соковитою.

Спочатку охолоджене м'ясо потрібно ретельно промити холодною водою. Після охолодження в м'ясі довше розм'якшуються жири, тому в процесі обробки менше втрачається соку.

Після цього свинину треба обсушити та відрізати весь жир - але його також використовують для ковбаси, перемелюючи з підгорлям. Підгорля містить багато сала, яке запобігає пересушуванню ковбаси під час приготування.

М'ясо потрібно нарізати на тоненькі пластинки. Такі шматочки краще зберігатимуть форму під час приготування.

Підгорля потрібно перемолоти в м'ясорубці. Тоді воно краще перемішається з м'ясом, надавши ковбаси м'якої текстури.

Часник надає ковбасі запашного аромату та пряного смаку. Для цього його потрібно почистити та перемолоти разом з підгорлям. Але важливо скуштувати часник перед додаванням до фаршу, щоб підібрати найкращий варіант до свого смаку.

Перемішайте шматочки м'яса з фаршем, додавши сіль, перець, гірчицю та воду. Гірчиця не лише надає характерного запаху, а й зберігає соковитість страви. Води потрібно додавати не більше 10% від загальної маси фаршу.

Вимішувати фарш потрібно не менше 10 хвилин, щоб м'ясо увібрало вологу та стало в'язким. Після цього посуд потрібно накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4 години для маринування.

Охолоджений фарш потрібно помістити в ковбасну оболонку, попередньо промивши шкірку холодною водою. Коли ковбаса буде потрібної довжини, оболонку потрібно обрізати та закрутити ковбасу в кільце. Щоб ковбасу було зручно зберігати та нарізати, краще зробити декілька штук, аніж одну.

Ковбасу потрібно покласти в неглибоку форму для запікання та залити невеликою кількістю води. Щоб шкірка не лопнула, по всій довжині ковбаси потрібно зробити проколи зубочисткою.

Поставте ковбасу в холодну духовку та запікайте виріб протягом 30 хвилин, увімкнувши прилад на температуру 220 градусів. Після цього з форми потрібно вилити воду і запікати ковбасу ще протягом 20-25 хвилин.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

16:19
Сім дешевих гаджетів, які допоможуть вам економити сотні гривень на продуктах
15:58
Україна та США вперше детально обговорили угоди про копалини
15:43
СБУ назвала імена генералів РФ, які наказали вдарити Іскандером по драмтеатру у Чернігові
15:36
Швеція надасть Україні найбільший з 2022 року пакет допомоги
15:18
Під приводом роботи в інтернеті: на Буковині шахраї ошукали жінку на понад 23 тисячі гривень
15:00
Вчені назвали найнебезпечнішу кавоварку: може отруювати вас щодня
15:00
Видалення каталізатора: покращення роботи двигуна чи ризик для авто?*
реклама
14:40
Спланували цілу спецоперацію, але вона зірвалася: на Буковині прикордонники затримали чоловіків, які тікали до Румунії

Колонка

Читають Коментують
У Чернівцях під час ремонтних робіт у кав’ярні виявили автентичний фасад
19 675
Депутатка Чернівців заявила, що хтось дав вказівку на знищення Калинівського ринку
5 769
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
4 365
Контролювали весь повітряний простір Європи: відомий мандрівник показав колишній секретний об’єкт на Буковині - відео
4 242
Не перевищуйте швидкість: де у Чернівцях працюють камери, які фіксують порушення ПДР
3 954
У Чернівцях відбувся всеукраїнський освітянський форум
3 912
На зупинку на Калинівському ринку витратять майже три мільйони
3 884
Герої Буковини: під час виконання бойового завдання загинув Григорій Малиш
3 506
У Покровську загинув військовослужбовець Чернівецького обласного ТЦК
3 360
У Чернівцях завтра перекриють завантажену вулицю: будуть обрізати дерева
2 420

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм