RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Готувати домашню ковбасу з часом стало своєрідною українською кулінарною традицією. Ковбаса з зернами гірчиці була поширена на Полтавщині та Поліссі, зазвичай її коптили, але не менш рідко запікали в духовці.

Про те, як приготувати домашню ковбасу, розповідає РБК-Україна з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".



Що потрібно для домашньої ковбаси

Для того, щоб приготувати домашню ковбасу, потрібні такі продукти:

вода (охолоджена) - 200-250 мл
підгорля - 500 г
м'ясо - 2 кг
гірчиця - 125 г
часник - 25 г
перець чорний - 3 г
сіль - 38 г
ковбасна оболонка - 1 шт.

Як готувати ковбасу вдома

Для того, щоб ковбаса була смачною та легкою для споживання, краще обирати нежирну свинину. Також радять використати свинячу лопатку - завдяки ніжному м'ясу ковбаса стає соковитою.

Спочатку охолоджене м'ясо потрібно ретельно промити холодною водою. Після охолодження в м'ясі довше розм'якшуються жири, тому в процесі обробки менше втрачається соку.

Після цього свинину треба обсушити та відрізати весь жир - але його також використовують для ковбаси, перемелюючи з підгорлям. Підгорля містить багато сала, яке запобігає пересушуванню ковбаси під час приготування.

М'ясо потрібно нарізати на тоненькі пластинки. Такі шматочки краще зберігатимуть форму під час приготування.

Підгорля потрібно перемолоти в м'ясорубці. Тоді воно краще перемішається з м'ясом, надавши ковбаси м'якої текстури.

Часник надає ковбасі запашного аромату та пряного смаку. Для цього його потрібно почистити та перемолоти разом з підгорлям. Але важливо скуштувати часник перед додаванням до фаршу, щоб підібрати найкращий варіант до свого смаку.

Перемішайте шматочки м'яса з фаршем, додавши сіль, перець, гірчицю та воду. Гірчиця не лише надає характерного запаху, а й зберігає соковитість страви. Води потрібно додавати не більше 10% від загальної маси фаршу.

Вимішувати фарш потрібно не менше 10 хвилин, щоб м'ясо увібрало вологу та стало в'язким. Після цього посуд потрібно накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4 години для маринування.

Охолоджений фарш потрібно помістити в ковбасну оболонку, попередньо промивши шкірку холодною водою. Коли ковбаса буде потрібної довжини, оболонку потрібно обрізати та закрутити ковбасу в кільце. Щоб ковбасу було зручно зберігати та нарізати, краще зробити декілька штук, аніж одну.

Ковбасу потрібно покласти в неглибоку форму для запікання та залити невеликою кількістю води. Щоб шкірка не лопнула, по всій довжині ковбаси потрібно зробити проколи зубочисткою.

Поставте ковбасу в холодну духовку та запікайте виріб протягом 30 хвилин, увімкнувши прилад на температуру 220 градусів. Після цього з форми потрібно вилити воду і запікати ковбасу ще протягом 20-25 хвилин.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-10-2024, 23:20
Коментарів 0 Переглядів 1 152


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.