Помідори у власному соку є однією з найулюбленіших закруток українців. Спробуйте приготувати їх на зиму.
Окрім томатів, вам треба лише цукор та сіль. У цьому рецепті не використовується навіть оцет.
Помідори у власному сокуЧас: 1 година 20 хвилин
Порцій: 6
Інгредієнти:– 3 кілограми томатів;
– цукор до смаку;
– 1,5 столової ложки солі.
Приготування:Скляні банки вимийте та простерилізуйте. Кришки прокип'ятіть.
Помідори вимийте, обсушіть та відсортуйте на великі й дрібні. Відберіть найбільші томати й розріжте їх навпіл.
Половину помідорів розкладіть у банки. Ще половина піде на сік.
Залийте помідори в банках окропом, прикрийте кришками та залиште до повного остигання.
Пропустіть помідори через м'ясорубку. Перелийте сік у велику каструлю та поставте її на вогонь. Додайте сіль з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр соку, а цукор – до смаку. Кип'ятіть томатний сік до зникнення великої піни.
Злийте воду з помідорів і залийте киплячим соком. Закатайте банки, поставте кришками донизу та закутайте у теплий рушник. Після остигання зберігайте в темному прохолодному місці.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-09-2024, 01:45
0
1 359