DataLife Engine > Їжа / Смачні рецепти > Як закрити помідори у власному соку: рецепт, перевірений часом

Як закрити помідори у власному соку: рецепт, перевірений часом


Помідори у власному соку є однією з найулюбленіших закруток українців. Спробуйте приготувати їх на зиму.

Окрім томатів, вам треба лише цукор та сіль. У цьому рецепті не використовується навіть оцет.

{reklama}

Помідори у власному соку

Час: 1 година 20 хвилин

Порцій: 6

Інгредієнти:

– 3 кілограми томатів;
– цукор до смаку;
– 1,5 столової ложки солі.

Приготування:

Скляні банки вимийте та простерилізуйте. Кришки прокип'ятіть.

Помідори вимийте, обсушіть та відсортуйте на великі й дрібні. Відберіть найбільші томати й розріжте їх навпіл.

Половину помідорів розкладіть у банки. Ще половина піде на сік.

Залийте помідори в банках окропом, прикрийте кришками та залиште до повного остигання.

Пропустіть помідори через м'ясорубку. Перелийте сік у велику каструлю та поставте її на вогонь. Додайте сіль з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр соку, а цукор – до смаку. Кип'ятіть томатний сік до зникнення великої піни.

Злийте воду з помідорів і залийте киплячим соком. Закатайте банки, поставте кришками донизу та закутайте у теплий рушник. Після остигання зберігайте в темному прохолодному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад