RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


У світі існує понад 500 різних сортів моркви. Цей популярний овоч не завжди має помаранчевий колір - він буває фіолетовим, білим, червоним і жовтим. Втім, незалежно від того, якому сорту ви віддаєте перевагу, морква має безліч переваг для здоров’я, пише USA Today.



Зазначається, що, по-перше, морква містить білок, кальцій, магній, фосфор і вітамін С.

"Морква також містить бета-каротин, який допомагає організму виробляти вітамін А", — каже дієтолог Ембер Шефер.

Зокрема, вітамін А важливий для гарного зору, репродуктивного здоров’я, здоров’я шкіри та розвитку кісток.

Своєю чергою дієтолог Крістіна Кук вказує, що морква середнього розміру також містить близько 195 міліграмів калію, "який допомагає скороченню м’язів і роботі нервів, а також є хорошим джерелом антиоксидантів, які можуть зменшити запалення та підвищити імунітет. Крім того, цей продукт містить лютеолін, який може допомогти з когнітивними функціями.

"Мабуть, найкраще те, що морква багата харчовими волокнами, причому одна морква середнього розміру містить майже 2 грами", — каже доктор Ума Найду, директор психіатрії харчування та способу життя.

За її словами, клітковина важлива для травлення та може сприяти регулярній дефекації та запобігати запорам і здуттям живота. Вона також може допомогти контролювати рівень цукру в крові та покращити здоров’я серця.

Експерти зазначають, що вміст клітковини в моркві також корисний для здорового контролю ваги, оскільки одна морква містить лише 25 калорій, але все одно залишає відчуття ситості.

Водночас за словами дієтологів, вживання занадто великої кількості моркви може призвести до того, що ваша шкіра з часом стане помаранчевою — цей стан називається каротинемією.

"Це можна змінити, зменшивши частоту вживання продуктів, що містять каротин у своєму раціоні", - каже Шефер.

Також потрібно бути обережними людям з алергією на моркву або березу, полин, плющ або селеру; людям з діабетом необхідно уникати надмірного споживання овоча через високий вміст цукру. Крім того, більшість людей отримують значну користь, якщо включають моркву та багато інших овочів у свій звичайний раціон, що можна зробити різними способами.

"Проявіть творчий підхід до приготування моркви. Ви можете насолоджуватися нею як закускою з соусом, вареною, додавати до улюблених страв або навіть як інгредієнт улюблених десертів", - рекомендує Кук.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-06-2024, 16:39
Коментарів 0 Переглядів 1 433

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.