Що станеться з тілом, якщо взимку їсти апельсини щодня

Здоров'я / Їжа
3 888
0
Що станеться з тілом, якщо взимку їсти апельсини щодня

Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С, клітковину і потужні антиоксиданти, допомагаючи підтримувати імунну систему сильною, а організм здоровим.

Про це пише УНІАН.



Користь апельсинів для здоров'я

Ви рідше хворієте - апельсини багаті вітаміном С, фолатом і антиоксидантами, які полегшують для організму боротьбу з мікробами, що можуть викликати захворювання. "Вітамін С - потужний антиоксидант, який може зміцнити імунну систему і знизити окислювальний стрес", - сказала дієтологиня Алісса Пачеко, пише Eatingwell.

Один середній апельсин містить 92% добової норми вітаміну С і 12% добової норми фолату, двох мікроелементів, які підтримують функцію декількох типів імунних клітин в організмі.

Крім мікроелементів, що підтримують імунітет, в апельсинах також багато флавоноїдів, зокрема гесперидину, який має протимікробні, антиоксидантні та імуностимулювальні властивості.

Шкіра може гоїтися швидше - можете сміливо додавати апельсин у щоденний догляд за шкірою. "Вітамін C відіграє ключову роль у синтезі колагену і загоєнні ран, особливо при загоєнні пролежнів", - сказала Пачеко.

Колаген - це білок, який надає шкірі структуру та еластичність і залежить від вітаміну C для засвоєння організмом.

Ви можете їсти частіше - один цілий апельсин середнього розміру містить 3 грами клітковини або 10% від рекомендованої добової норми.

Можете знизити ризик серцевих захворювань - більше половини клітковини в апельсинах - це розчинна, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, фактор ризику серцевих захворювань. І хоча будь-яке джерело розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, апельсини мають додаткову перевагу у вигляді потужних флавоноїдів, які працюють над поліпшенням ліпідного обміну, зменшенням запалення і зниженням артеріального тиску.

Кому не можна їсти апельсини

Є також кілька побоювань з приводу їхнього регулярного вживання, особливо якщо у вас рефлюкс або підвищений ризик меланоми.

"Оскільки апельсини більш кислі, люди з печією можуть відчувати більше симптомів під час вживання апельсинів", - пояснила Пачеко.

Дослідження також виявило зв'язок між високим споживанням цитрусових і підвищеним ризиком розвитку меланоми, особливо серед людей зі світлою шкірою. Однак необхідні додаткові дослідження для уточнення цих даних.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим