DataLife Engine > Здоров'я / Їжа > Що станеться з тілом, якщо взимку їсти апельсини щодня

Що станеться з тілом, якщо взимку їсти апельсини щодня

Що станеться з тілом, якщо взимку їсти апельсини щодня

Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С, клітковину і потужні антиоксиданти, допомагаючи підтримувати імунну систему сильною, а організм здоровим.

Про це пише УНІАН.

{reklama}

Користь апельсинів для здоров'я

Ви рідше хворієте - апельсини багаті вітаміном С, фолатом і антиоксидантами, які полегшують для організму боротьбу з мікробами, що можуть викликати захворювання. "Вітамін С - потужний антиоксидант, який може зміцнити імунну систему і знизити окислювальний стрес", - сказала дієтологиня Алісса Пачеко, пише Eatingwell.

Один середній апельсин містить 92% добової норми вітаміну С і 12% добової норми фолату, двох мікроелементів, які підтримують функцію декількох типів імунних клітин в організмі.

Крім мікроелементів, що підтримують імунітет, в апельсинах також багато флавоноїдів, зокрема гесперидину, який має протимікробні, антиоксидантні та імуностимулювальні властивості.

Шкіра може гоїтися швидше - можете сміливо додавати апельсин у щоденний догляд за шкірою. "Вітамін C відіграє ключову роль у синтезі колагену і загоєнні ран, особливо при загоєнні пролежнів", - сказала Пачеко.

Колаген - це білок, який надає шкірі структуру та еластичність і залежить від вітаміну C для засвоєння організмом.

Ви можете їсти частіше - один цілий апельсин середнього розміру містить 3 грами клітковини або 10% від рекомендованої добової норми.

Можете знизити ризик серцевих захворювань - більше половини клітковини в апельсинах - це розчинна, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, фактор ризику серцевих захворювань. І хоча будь-яке джерело розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, апельсини мають додаткову перевагу у вигляді потужних флавоноїдів, які працюють над поліпшенням ліпідного обміну, зменшенням запалення і зниженням артеріального тиску.

Кому не можна їсти апельсини

Є також кілька побоювань з приводу їхнього регулярного вживання, особливо якщо у вас рефлюкс або підвищений ризик меланоми.

"Оскільки апельсини більш кислі, люди з печією можуть відчувати більше симптомів під час вживання апельсинів", - пояснила Пачеко.

Дослідження також виявило зв'язок між високим споживанням цитрусових і підвищеним ризиком розвитку меланоми, особливо серед людей зі світлою шкірою. Однак необхідні додаткові дослідження для уточнення цих даних.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад