RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

"Два місяці тому захворіла на ГРЗ. Була на лікарняному, лікувалася. Щойно вийшла на роботу, знову відчула слабкість, підвищилася температура, з’явився нежить, головний біль, біль у горлі. І так уже два місяці "лікуюся", на роботу ходжу хвора. Порадьте, будь ласка, що мені робити". Алла К., м. Чернівці.

– Ми самі повинні зміцнювати захисні сили організму, а перед епідемією особливо. А що робити якщо, незважаючи на всі методи боротьби із грипом та іншими вірусними інфекціями, ви таки захворіли? Відповідь проста – лікуватися, – говорить терапевт Інесса ОЛИВКА. – Не займайтеся самолікуванням, а викличте лікаря. І навіть якщо ви порівняно легко перенесли грип, припиняти лікування не можна.

Легке захворювання – важкі ускладнення

За словами лікаря, після хвороби ви ще є носієм інфекції. І, самі того не підозрюючи, можете заразити оточуючих, як вдома, так і на роботі. По-друге, захворювання, яке ви легко перенесли, може мати ускладнення, які найчастіше відбиваються на життєво важливих органах (нирки, головний мозок, серце тощо).

– Хвороби підстерігають тих, у кого слабкі захисні сили та імунітет. Зміцнити імунітет ви можете самостійно, – радить Інесса Омелянівна. – Звичайно, під час епідемії не найкращий час починати загартовуватися, якщо ви цього не робили раніше. Але допомогти своєму організму можна. Раджу вранці приймати контрастний душ. Якщо це неможливо, просто помийте холодною водою шию, вуха, потилицю. Можна обтерти все тіло спочатку вологим, а потім сухим рушником. Після теплого душу непогано помити ноги холодною водою, після чого добре їх розтерти, одягнути теплі шкарпетки і швидко походити хвилин 15-20. Ця процедура особливо корисна, якщо ви відчуваєте перші симптоми хвороби.

Не менш важливе загартовування горла, особливо під час епідемії грипу. Розпочинати його не варто одразу з холодної води. Спочатку полощіть горло водою кімнатної температури, поступово знижуючи її. Додайте до води настій лікувальних трав. Для полоскання горла підійдуть шавлія, календула, звіробій. Замість трав’яних настоянок можна додавати до води для полоскання ментолову або евкаліптову олію (10-15 крапель на
1 склянку води). Добре полоскати горло водним розчином морської солі, соку лимона або яблучного оцту. Дітям допомагає полоскання медовою водою (2 ч. л. на 1 склянку води).

– Бажано, щоби мед був вдома завжди, а в період епідемії грипу –обов’язково. Мед – сильний антибактерійний засіб, – додає лікар. – Щоби попередити хворобу, вживайте натще і перед сном 1 ч. л. меду. Додавайте мед до теплих напоїв протягом дня.

Синій йод попередить вірусні інфекції

 Маленький шматочок прополісу можна жувати 15-20 хвилин.
 Під час епідемії грипу та ГРЗ як дорослим, так і дітям корисно приймати відвар кори дуба: 2 ст. л. подрібненої кори дуба залити 1 скл. води, кип’ятити 30 хвилин і через 5 хвилин процідити. Пити, додаючи мед.
 Не забудьте про риб’ячий жир. Нині в аптеках його продають у желатинових капсулах.
 Під час бактерійних та вірусних інфекцій ефективний синій йод. Щоправда, нині в аптеках він буває вкрай рідко, але його легко приготувати самостійно. В 50 мл теплої води розведіть 10 г картопляного крохмалю (1 ч. л.), додайте стільки ж цукру і 0,4 г лимонної кислоти (на кінчику ножа). Потім прокип’ятіть 150 мл води і до окропу тонкою цівкою влийте отриманий крохмальний розчин. Остудіть і додайте 1 ч. л. 5% настоянки йоду. Розчин повинен бути інтенсивного синього кольору. Приймайте по 1 ч. л. один раз на день протягом двох тижнів. Ліки можна зберігати за кімнатної температури протягом двох місяців. Синій йод покращує імунітет і здатний попередити вірусні інфекції.
Леся ТОКАРЮК
2-12-2010, 13:05
Коментарів 0 Переглядів 3 558

Теги -
34-річна жінка вдова та самостійно виховує п’ятьох малолітніх дітей

Одного з них, Віктора Дударя, на жаль, уже немає...

Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 1 жовтня, відомому чернівчанинові виповнилося би 60 років


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.