Чому не можна кидати лимон в гарячий чай

Здоров'я
2 970
0

Лимонний чай давно став популярним напоєм серед шанувальників здорового способу життя. Додавання лимона до чаю вважається корисним через вміст вітаміну С у цьому фрукті. Проте експерти застерігають, що висока температура напою може знищити цінні речовини, зокрема аскорбінову кислоту. Популярний YouTube блогер та доктор Ерік Берг у відео на власному каналі "Dr. Eric Berg DC" пояснив, як правильно пити чай з лимоном.

Главред з'ясував, що стається з лимоном в гарячому чаї.



За якої температури лимон втрачає свої властивості - як пити чай з лимоном, щоб був корисним

Лимон містить близько 40 мг вітаміну С на 100 г, що є чудовим джерелом цього важливого елемента. Однак, як зазначає доктор Ерік Берг існує важлива умова щодо того, як правильно вживати лимон, щоб він був корисним.

"Вітамін С дуже чутливий до нагрівання і починає руйнуватися вже при температурі 30°C. При 60°C структура вітаміну зазнає значних пошкоджень, а при 190°C від нього практично нічого не залишається", - зазначає він.

Окрім вітаміну С, високі температури також негативно впливають на вітаміни групи В, такі як B1 і B5. Це ще один аргумент на користь споживання сирих продуктів.

Ерік Берг рекомендує дати чаю охолонути перед додаванням лимона, щоб зберегти всі корисні властивості.

Фуд-блогерка Наталя Мазурик у своєму дописі в Instagram підтверджує, що додавання лимона в гарячі напої позбавляє кислий фрукт його головної цінності — вітаміну С.

"Щоб зберегти корисні речовини, краще їсти лимон сирим, не заливаючи його теплою чи гарячою водою", - радить вона.

Експерт із харчування наводить приклад: "У 100 грамах лимона міститься 40 мг вітаміну С. Після замочування його в окропі на 5 хвилин залишається лише 1,31 мг цього вітаміну".

Чи можна додавати лимонний сік до чаю

Іншим важливим моментом, за словами лікаря, є пастеризований лимонний сік, який часто продають у магазинах.

"Пастеризація руйнує натуральний вітамін С, залишаючи лише синтетичну аскорбінову кислоту, яка не має такого ж ефекту. Тому, якщо ви прагнете отримати максимальну користь, використовуйте свіжий лимон", — зазначає Ерік Берг.

Чому корисно додавати лимон до чаю

Незважаючи на руйнування вітаміну С, лимон все ж приносить користь. Лимонна кислота, яка зберігається навіть при нагріванні, допомагає захистити цінні фітонутрієнти, такі як катехіни.

"Катехіни – це антиоксиданти, що містяться в чаї. Лимонна кислота зберігає до 80% цих фітонутрієнтів, які зазвичай руйнуються під час травлення", – пояснює Ерік Берг.

Для чого п'ють чай із лимоном - що дає додавання лимона в чай

Якщо ви бажаєте зберегти вітамін С у лимоні, дотримуйтеся кількох простих правил. Спочатку дайте чаю охолонути до температури нижче 60 градусів, а лише потім додавайте лимон. Крім того, можна насолоджуватися лимоном окремо від чаю.

"З'ївши шматочок свіжого лимона, ви отримаєте всі його корисні властивості в повній мірі", — наголошує Мазурик.

Як правильно вживати лимон - як правильно пити чай з лимоном

Щоб зберегти максимальну користь:

- Дайте чаю охолонути. Додайте лимон у теплий, а не гарячий чай.
- Їжте лимон окремо.
- Вживайте свіжі овочі та фрукти. Це дозволить отримати натуральний вітамін С без втрат.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Кава в офісі може бути небезпечною: вчені розповіли, як найкраще заварювати напій
Який хліб краще купувати: дієтологи назвали 6 найкорисніших сортів
Що їсти ввечері, щоб схуднути: 5 найкращих продуктів
Банани простоять два тижні: як їх треба правильно зберігати
Названо простий спосіб, який допоможе назавжди позбутися мігрені
5 сирів, які допоможуть вам залишатись здоровими: ви здивуєтесь, який з них перший
Шпинат щодня: користь чи шкода для здоров'я?
Допомагають відростити довге волосся. 9 продуктів з високим вмістом біотину
Ось що трапиться з організмом, якщо їсти яблука кожного дня
Як дожити до 100 років і залишитися здоровим: докторка розкрила секрети довголіття

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм