RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Лимонний чай давно став популярним напоєм серед шанувальників здорового способу життя. Додавання лимона до чаю вважається корисним через вміст вітаміну С у цьому фрукті. Проте експерти застерігають, що висока температура напою може знищити цінні речовини, зокрема аскорбінову кислоту. Популярний YouTube блогер та доктор Ерік Берг у відео на власному каналі "Dr. Eric Berg DC" пояснив, як правильно пити чай з лимоном.

Главред з'ясував, що стається з лимоном в гарячому чаї.



За якої температури лимон втрачає свої властивості - як пити чай з лимоном, щоб був корисним

Лимон містить близько 40 мг вітаміну С на 100 г, що є чудовим джерелом цього важливого елемента. Однак, як зазначає доктор Ерік Берг існує важлива умова щодо того, як правильно вживати лимон, щоб він був корисним.

"Вітамін С дуже чутливий до нагрівання і починає руйнуватися вже при температурі 30°C. При 60°C структура вітаміну зазнає значних пошкоджень, а при 190°C від нього практично нічого не залишається", - зазначає він.

Окрім вітаміну С, високі температури також негативно впливають на вітаміни групи В, такі як B1 і B5. Це ще один аргумент на користь споживання сирих продуктів.

Ерік Берг рекомендує дати чаю охолонути перед додаванням лимона, щоб зберегти всі корисні властивості.

Фуд-блогерка Наталя Мазурик у своєму дописі в Instagram підтверджує, що додавання лимона в гарячі напої позбавляє кислий фрукт його головної цінності — вітаміну С.

"Щоб зберегти корисні речовини, краще їсти лимон сирим, не заливаючи його теплою чи гарячою водою", - радить вона.

Експерт із харчування наводить приклад: "У 100 грамах лимона міститься 40 мг вітаміну С. Після замочування його в окропі на 5 хвилин залишається лише 1,31 мг цього вітаміну".

Чи можна додавати лимонний сік до чаю

Іншим важливим моментом, за словами лікаря, є пастеризований лимонний сік, який часто продають у магазинах.

"Пастеризація руйнує натуральний вітамін С, залишаючи лише синтетичну аскорбінову кислоту, яка не має такого ж ефекту. Тому, якщо ви прагнете отримати максимальну користь, використовуйте свіжий лимон", — зазначає Ерік Берг.

Чому корисно додавати лимон до чаю

Незважаючи на руйнування вітаміну С, лимон все ж приносить користь. Лимонна кислота, яка зберігається навіть при нагріванні, допомагає захистити цінні фітонутрієнти, такі як катехіни.

"Катехіни – це антиоксиданти, що містяться в чаї. Лимонна кислота зберігає до 80% цих фітонутрієнтів, які зазвичай руйнуються під час травлення", – пояснює Ерік Берг.

Для чого п'ють чай із лимоном - що дає додавання лимона в чай

Якщо ви бажаєте зберегти вітамін С у лимоні, дотримуйтеся кількох простих правил. Спочатку дайте чаю охолонути до температури нижче 60 градусів, а лише потім додавайте лимон. Крім того, можна насолоджуватися лимоном окремо від чаю.

"З'ївши шматочок свіжого лимона, ви отримаєте всі його корисні властивості в повній мірі", — наголошує Мазурик.

Як правильно вживати лимон - як правильно пити чай з лимоном

Щоб зберегти максимальну користь:

- Дайте чаю охолонути. Додайте лимон у теплий, а не гарячий чай.
- Їжте лимон окремо.
- Вживайте свіжі овочі та фрукти. Це дозволить отримати натуральний вітамін С без втрат.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-01-2025, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 421

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.