В поєднанні з медом калина стає дуже корисною, її можна використовувати й просто для десертів, і в якості вітамінів для покращення імунітету.
Про це пише
OBOZ.UA
Інгредієнти:Калина – 400 г
Мед – 200 мл
Спосіб приготування:1. Калину зняти з гілочок, видаляючи сміття та ушкоджені ягоди.
2. Ретельно промити ягоди й дати стекти воді
3. У калини досить жорстка шкірка та велика плоска кісточка в середині. Нам потрібно отримати густий сік без цих частин ягоди. Можна потовкти ягоди й протерти через сито або відтиснути в марлі, але найпростіше протерти на спеціальній насадці в комбайні.
4. Відходи викидати не потрібно, їх можна використати для настоянок, відварів або приготування морсу.
5. Отриману густу масу розмішати з медом до його розчинення. У комбайні це слід робити на ножі у пластмасовому чохлі. Оптимальні пропорції: на 200 мл калинового пюре – 200 г меду.
6. Розлити калинове пюре у простерилізовані банки.
7. Накрити кришками негерметично, зберігати в холодильнику.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-11-2024, 01:15
0
559