DataLife Engine > Здоров'я / Їжа > Як приготувати на зиму калину з медом: можна зберігати в холодильнику

Як приготувати на зиму калину з медом: можна зберігати в холодильнику



В поєднанні з медом калина стає дуже корисною, її можна використовувати й просто для десертів, і в якості вітамінів для покращення імунітету.

Про це пише OBOZ.UA

{reklama}



Інгредієнти:

Калина – 400 г
Мед – 200 мл

Спосіб приготування:

1. Калину зняти з гілочок, видаляючи сміття та ушкоджені ягоди.

2. Ретельно промити ягоди й дати стекти воді

3. У калини досить жорстка шкірка та велика плоска кісточка в середині. Нам потрібно отримати густий сік без цих частин ягоди. Можна потовкти ягоди й протерти через сито або відтиснути в марлі, але найпростіше протерти на спеціальній насадці в комбайні.



4. Відходи викидати не потрібно, їх можна використати для настоянок, відварів або приготування морсу.

5. Отриману густу масу розмішати з медом до його розчинення. У комбайні це слід робити на ножі у пластмасовому чохлі. Оптимальні пропорції: на 200 мл калинового пюре – 200 г меду.

6. Розлити калинове пюре у простерилізовані банки.

7. Накрити кришками негерметично, зберігати в холодильнику.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад