RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Є страви, які ніколи не варто готувати на чавунній сковороді, щоб не просто зберегти її у відмінному стані, а й не ризикувати власним здоров'ям.

Про це пише РБК-Україна



Філе риби

Чавун може стати фантастичною поверхнею, на якій можна приготувати смачну страву з риби. Міцне філе тунця просмажується до гарної скоринки при приготуванні на розпеченому чавуні.

Навіть трохи м'якша риба, така як сом і форель, часто добре зберігає форму при смаженні на чавунній пательні. Але найделікатніша риба - камбала і навіть лосось - схильна до пригорання.

Висока тепловіддача необхідна для того, щоб їжа легко відходила від поверхні, а оскільки чавун є відносно поганим провідником тепла, ніжне філе може легко розпастися, коли ви спробуєте його перевернути.

Крім цього, ця властивість пательні може призвести до нерівномірного просмаження і сирої страви. А додавати олію, щоб риба не прилипла - не найкращий варіант, адже страва стане занадто жирною.

Тому замість чавунної пательні для смаження риби рекомендують використовувати посуд з антипригарним покриттям.

Яєчня

Існує вагома причина, чому не варто готувати омлет в чавунному посуді: чим гірше антипригарне покриття, тим важче приготувати яєчню.

Хоча оброблений та промаслений чавун має певні антипригарні властивості, омлети та яєчня майже завжди прилипають до поверхні сковорідки.

Будь-яка страва з яєць, що потребує перевертання, також має набагато більше шансів бути недосмаженою або пригорілою.

Тож для приготування страв з яєць краще обирати тоншу пательню з антипригарним покриттям.

Соус з помідорів

Страви, що складаються з дуже кислих продуктів, таких як помідори та цитрусові соки, не слід готувати у чавунній сковороді. Висока кислотність помідорів зруйнує захисний масляний шар і призведе до зміни кольору та металічного присмаку їжі.

З цієї ж причини лимонний сік, вино та оцет не варто використовувати для приготування страв на чавунній пательні.

Солодкі десерти

Чавунні пательні зазвичай більші за розміром, аніж пательні з антипригарним покриттям. Не дивно, що іноді цей посуд використовують для випікання десертів, наприклад, пиріжків.

Але чавунна пательня вбирає в себе аромати всього, що на ній готується. Якщо ви готуєте м'ясні страви, а потім використовуєте пательню для випікання улюбленого персикового пирога, не дивуйтеся, якщо десерт матиме підозрілий рибний присмак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-10-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 345

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.