RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Тунець - морська риба, споріднена скумбрії. Існує приблизно вісім різних промислових сортів, які варіюються за розміром від маленького тунця до великого блакитного тунця, і це одна з найбільш поширених риб у світі. Консерви з тунця зазвичай продають у власному соку чи в олії.

Чому треба їсти такі консерви, пише Good Food.



5 переваг для здоров'я


Джерело високоякісного білка

Риба є джерелом високоякісного білка, а консервований тунець, зокрема, є доступним джерелом та є корисною основною їжею для зберігання.

Корисне джерело амінокислоти таурину

Крім того, що морепродукти є джерелом білка, включаючи рибу, як-от тунець, є корисним джерелом амінокислоти таурину. Дослідження показують, що ця амінокислота може бути корисною для захисту від хвороб серця.

Корисне джерело вітамінів і мінералів

Як свіжий, так і консервований тунець є корисним джерелом вітамінів групи B, особливо ніацину (B3), який підтримує нервову систему та шкіру. Тунець також містить кальцій, який підтримує здоров'я кісток і скорочення м'язів; магній, необхідний для енергії; і вітамін D, який підтримує імунну систему, міцність кісток і роботу мозку. Свіжий тунець (на 100 г) містить вдвічі більше вітаміну D, ніж консервований тунець.

Нежирний продукт

Тунець містить низький вміст жиру, лише 1 г жиру в 100 грамовій порції - це також стосується тунця, консервованого у власному соку чи в розсолі.

Хоча колись вважався жирним сортом риби, який вважався корисним для здоров’я серця, офіційні рекомендації Великобританії щодо жирної риби змінилися в 2018 році, і тунець більше не вважається хорошим джерелом. Це пов’язано з тим, що поточні дані показують, що рівень поліненасичених жирних кислот омега-3 з довгим ланцюгом у свіжому тунці більш порівнянний з рівнем у білій рибі.

Може допомогти контролювати вагу

Тунець, включаючи консервований тунець у власному соку або розсолі, має низький вміст жиру та калорій, але високий вміст білка, що робить його корисним додатком до дієти для схуднення.

Чи всім можна їсти тунець?


Здорове, збалансоване харчування повинно включати принаймні дві порції (дві варені порції по 140 г) риби на тиждень, одна з яких має бути жирною.

Проте, для певних видів риби, включаючи тунця, існують рекомендації щодо максимальної кількості, яку ви повинні їсти. Це пояснюється тим, що тунець піддається ризику забруднення ртуттю. Дослідження свідчать про те, що в легкому та стрибучому тунці менше ртуті, ніж у великих видах, таких як великоокий і білий тунець.

З цієї причини рекомендується, що якщо ви вагітні не їсти більш як чотири банки тунця або двох стейків тунця на тиждень. В іншому випадку для більшості з нас тунець підходить як частина здорового харчування.

Хоча алергія на молюсків є більш поширеною, деякі люди мають алергію на рибу. Цікаво, що деякі дослідження показують, що консервований тунець має меншу алергенність. Попри це, якщо ви знаєте, що у вас алергія на рибу, вам слід уникати її споживання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
2-09-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 31 304



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.