RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Так хочеться на пляжі вразити всіх ідеальною фігурою та відсутністю целюліту! Один із варіантів – записатися на курс антицелюлітного масажу.

Целюліт – не захворювання

– Целюліт – це нормальне явище, а не захворювання, – пояснює Павло СЕМЕНОВ, лікар-травматолог, масажист. – Насправді це стан підшкірної жирової клітковини, при якому шкіра набуває вигляду апельсинової або лимонної шкірки. Целюліт першого-другого ступенів – це нормально. Якщо ж є третій-четвертий ступені, це вже не просто негарно, але й свідчить про певні проблеми, зокрема порушення кровообігу.

Ступінь целюліту можна визначити самостійно

 Перший ступінь – при огляді та на дотик шкіра гладенька, але при збиранні у складку вже спостерігається горбистість.

 Другий ступінь – шкіра гладенька, але на дотик відчувається горбистість.

 Третій ступінь – при огляді чітко видно горбистість, шкіра може бути блідуватою.

 Четвертий ступінь – значна горбистість на огляд і на дотик, окрім того, ця ділянка може бути синюватою.

За словами Павла Валерійовича, чим вищий ступінь целюліту, тим болючішим буде масаж. Антицелюлітний масаж сприяє покращенню кровообігу, відтоку лімфи. Внаслідок нього пришвидшуються обмінні процеси, схуднення, розбивається целюліт.

– Антицелюлітний масаж – неприємний, хоча все залежить від індивідуального порогу чутливості, – зауважує лікар. – Однак синці при ньому не повинні з’являтися. Щодо антицелюлітних засобів, допомагають засоби дорогих відомих фірм. Якщо антицелюлітний крем коштує 30-50 гривень, як правило, ефекту від нього жодного. Хороший антицелюлітний засіб коштує від 150 гривень. Потрібно остерігатися неліцензійних косметичних засобів.

"Без комплексного підходу нічого не вдасться"

– Без дотримання дієти ефект від антицелюлітного масажу буде незначний, – говорить лікар. – Тому краще під час проведення курсу масажу харчуватися невеликими порціями, але часто, виключити з раціону солодощі, білий хліб, цукор, картоплю. Якщо робити масаж, а о 22.00 вечеряти картоплею-фрі та заварними тістечками, марно очікувати потрібного ефекту.

Часто перед початком курсу масажів запитують: "А скільки кілограмів я скину?" Відповісти на таке запитання важко. Адже вага взагалі може не зменшитися, але візуально фігура може змінитися. А ще цікавляться, чи допомагає антицелюлітний масаж схуднути. Я відповідаю, що без комплексного підходу нічого не вдасться. Насамперед потрібно розпочати з режиму харчування.
Під час курсу масажу пан Павло радить пити багато води – до п’яти літрів на день.

– Із масажем бажано поєднувати хоча б якісь вправи, біг, – каже Павло Валерійович. – Не потрібно багато бігати, однак фізичні вправи виконувати варто, адже вони сприяють пришвидшенню обміну речовин, а відповідно завдяки ним швидше спалюватиметься жир.
За словами Павла Семенова, жінки по-різному реагують на масаж. Є такі, у яких уже після першої процедури помітні зміни, зменшуються целюлітні утворення, а є й такі, в яких лише після п’ятого-шостого сеансів помітні певні зміни.

Щодо використання меду, то його добре включати в курс антицелюлітного масажу.

– Якщо курс, наприклад, має 10-15 сеансів, три з них можна зробити з медом, – пояснює лікар. – Техніка медового масажу проста, але досить ефективна. Однак не раджу часто робити медовий масаж, адже при ньому знімається верхній шар епідермісу.
Щодо плівок, то можна використовувати як спеціальні, так і звичайні харчові плівки.

– Якщо антицелюлітний масаж роблять через день, то того дня, коли його немає, наносять на ділянку від живота до колін антицелюлітний крем і обмотуються плівкою, – пояснює Павло Валерійович. – Із плівками протягом однієї-двох годин можна займатися легкими домашніми справами. Не бажано у такому "обмундируванні" сильно навантажуватися, зокрема бігати. Особливо якщо людина ніколи не займалася спортом, результати можуть бути непередбачувані: внаслідок виділення поту втрачатиметься велика кількість рідини з організму, відбуватиметься згущення крові й буде велике навантаження на серце.

"Щоб отримати результат, потрібно працювати"

– Звичайній українській жінці, без фізичної підготовки, заклопотаній домашніми справами та роботою, варто щодня робити ранкову гімнастику, а ввечері виконувати вправи для пресу. Якщо до цього додати ще й антицелюлітний масаж та обмотування плівками, буде ефект. Причому масаж можна робити і в домашніх умовах, використовуючи масажні баночки, масажери. Потрібно просто захотіти, ну і, звичайно, менше їсти. Який не був би масаж, якщо людина не стежить за харчуванням, переїдає, не буде нічого позитивного.

– Не розумію, звідки взявся міф, що не потрібно їсти після 18.00, – каже пан Павло. – У нормі до організму їжа повинна надходити кожні три-чотири години, звичайно, крім періоду сну. Організм запам’ятовує, що він голодував, тому намагається запастися калоріями, з’являються жирові відкладення. Щоправда, комусь такий режим допомагає. Однак більшість компенсують утримання від їжі зранку, а в обід та на вечерю наїдаються так, щоби більше не хотілося. Вважаю, якщо харчуватися кожні три-чотири години невеликими порціями, відкоригувати кількість споживання вуглеводів, жирів та білків, результат буде очевидний. Від солодощів можна взагалі відмовитися.

– Чудес не буває, – зауважує Павло Семенов. – Щоб отримати результат, потрібно хотіти цього і наполегливо працювати.

Вправи, які сприяють виведенню жиру з організму

1. Станьте прямо і витягніть руки вперед. Зробіть 10 повільних і глибоких присідань. Ця вправа стимулює кровообіг.

2. Станьте прямо. Одну ногу відставте назад, випряміть у коліні. Іншу ногу зігніть. Трохи нагніться вперед і покладіть обидві руки одну на одну на коліно. Тримайте спину прямо. Зачекайте 10-20 секунд. Зробіть ту саму вправу на іншу ногу. Повторіть 10 разів.

3. Ляжте рівно на спину і вдихніть. Витягніть руки над головою і, видихаючи, потягніть верхню частину корпуса вперед. Спираючись на п’яти, зігніться вперед якнайдалі. Затримайтеся в цьому положенні на 10-20 секунд, потім вдихніть і поверніться у вихідне положення. Повторіть вправу 10 разів.

4. Ляжте на спину на підлогу. Ліву ногу покладіть на праве коліно. Праве стегно обома руками потягніть вгору. Утримуйте таку позу протягом 20 секунд. Спина – на підлозі. Повторіть вправу по чотири рази з кожною ногою. Ліву ногу кладіть на праве коліно, потім – навпаки.

5. Переверніться на лівий бік і зіпріться рукою у підлогу. Верхню ногу підніміть вгору, потім опустіть, не торкаючись нижньої. Переверніться на інший бік. Повторіть вправу по 10 разів із кожної ногою.

6. Станьте прямо, нешироко розставивши ноги. Трохи зігніть ноги в колінах. Випніть вперед живіт. Перенесіть вагу тіла на одну ногу. Перебувайте у такій позі, доки у вас не почнуть "горіти" м’язи. Тричі повторіть вправу для кожної ноги. 
Леся ТОКАРЮК
29-07-2010, 11:09
Коментарів 0 Переглядів 41 083

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.