RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Імунітет захищає наш організм від мікробів, вірусів або клітин власного організму, які змінилися внаслідок мутацій. Якщо імунна система вчасно реагує на вторгнення зовні або недоліки всередині організму, людина – здорова.
– Для хорошого імунітету вживайте за можливості варену їжу. Якщо полюбляєте м’ясо, воно повинно бути відвареним, тушкованим і навіть смаженим, але це повинен бути шматок м’яса, а не ковбаси або іншої копченини, – говорить терапевт Олена БАЛАКІНА. – Якщо на сніданок з’їдаєте бутерброд з ковбасою, на роботу на обід берете знову бутерброд, а вдома на вечерю відварюєте сосиски, ви ніколи не будете здоровим. Не додають здоров’я й супи в пакетиках, локшина швидкого приготування, чіпси.
– Будь-який прийом їжі повинен починатися з сирих овочів або фруктів, – продовжує терапевт. – Споживайте сирі салати. Якщо немає часу або можливості приготувати салат, з’їжте яблуко, морквину, листок капусти, цибулину, часник.
За словами лікаря, для зміцнення імунітету обов’язково потрібно вживати яблука та кисломолочні продукти. Для зміц­нення імунітету варто натще з’їдати яблуко, потім випивати склянку біокефіру (йогурту, кислого молока) і лише потім – звичний сніданок.
Як розпочати зміцнення імунітету?
 Уникайте стресових ситуацій. У цьому допоможуть різноманітні медитації. Добре допомагає система релаксації: лежачи в спокійній атмосфері (краще під мелодійну музику), подумки повільно рахуйте від 49 до 1. Після кожного рахунку повторюйте: "Я розслаблююся дедалі більше й більше".
 Викресліть зі свого життя алкоголь і цигарки.
 Активно рухайтеся не менше п’яти-шести годин щодня. Робіть зарядку, ходіть пішки. Якщо у вас сидяча робота, кожні півгодини вставайте, пройдіться.
 Загартовування. Найпростіша його форма – контрастний душ. Достатньо розпочати з незначного контрасту гарячої й прохолодної води. Якщо все робите правильно, з’являється почуття задоволення й радості.
 Дихальні вправи. Краще виконувати їх на свіжому повітрі. Вправа 1: робіть 60 вдихів-видихів якомога повільніше і стежте за тим, щоби дихання було плавним і непомітним. Дихайте животом і контролюйте, щоби він рухався плавно. Вправа 2: робіть вдих не до кінця, потім – затримка. І так протягом хвилини.
 Ритм, розпорядок дня. Лягати спати й прокидатися потрібно в один і той самий час (краще раніше лягати і раніше прокидатися). Їжте в один і той самий час, краще часто і потроху.
 Намагайтеся регулярно відвідувати лазню або сауну, щоб очистити організм.

Рецепти для зміцнення імунітету
1. Спиртова настоянка зеленої трави вівса – чудовий тонізуючий і загальнозміцнювальний засіб, який призначають при перевтомі й безсонні, а також при відсутності апетиту після грипу й застуд. Зелену траву вівса пропускають через м’ясорубку, заповнюють нею пляшку, потім заливають спиртом або горілкою і настоюють у теплому темному місці два-три тижні. Вміст пляшки періодично струшують, потім – проціджують. Приймають по 20-30 капель на 1 столову ложку води 3-4 рази на день до їди.

2. При загальній слабкості, депресії, швидкій втомлюваності:
 овес, трава – 2 частини;
 татарник колючий, листки – 2 частини;
 м’ята перцева, листки – 1 частина;
 материнка, трава – 1 частина.
На 1 склянку окропу – 1 столова ложка суміші. Настоювати 20 хвилин. Пити півсклянки настою три-чотири рази на день перед їдою.

3. Чистотіл (трава) – столова ложка трави на склянку окропу. Приймати у теплому вигляді по 1/3 склянки тричі на день.

4. Покращить опірність організму та допоможе при онкологічних захворюваннях:
 мед із різнотрав’я – 625 г;
 алое – 375 г (п’ятирічної давнини, до зрізання листків не поливати тиждень);
 вино "Кагор" – 500 г.
Листки алое пропускають через м’ясорубку, змішують із медом і вином, настоюють суміш у прохолодному місці впродовж п’яти днів. Приймають у перші п’ять днів по 1 чайній ложці тричі на день, у наступні дні – по 1 столовій ложці тричі на день за годину до їди. Курс лікування – 1,5 місяця.

Ознаки, які вказують на поганий імунітет
 Швидка втомлюваність, слабкість, млявість, розбитість. Нічний сон не освіжає, вранці не відчуваєте бадьорості.
 Часто хворієте на респіраторні інфекції – більше, ніж 3-4 рази на рік.
 Якщо якусь вашу хворобу лікар охарактеризував як "хронічну" або "рецидивуючу".
 У вас з’явилися алергійні захворювання.  
Леся ТОКАРЮК
19-11-2009, 10:05
Коментарів 0 Переглядів 4 962

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.