RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Томатний сік зміцнює серце, а морквяний покращує зір

Українці випивають щорічно 18 літрів соків. Це втричі менше, ніж випиває середньостатистичний європеєць (за рік 50 літрів соків). Медики стверджують, що саме через це ми недоотримуємо природні вітаміни та мікроелементи у щоденному раціоні.
– Безумовно, найбільш корисними є свіжовідтиснуті соки, – розповідає головний гастроентеролог Міністерства охорони здоров’я України Наталя ХАРЧЕНКО. – Вони містять усі вітаміни та мікроелементи, а також клітковину та інші біологічно активні речовини, які є у свіжих фруктах та овочах. Однак пити такі соки потрібно одразу після відтискання, тому що більшість вітамінів та інших біологічно активних речовин нестійкі до дії зовнішнього середовища, насамперед до сонячного світла та повітря. Вони руйнуються вже впродовж півгодини після приготування соку.
Щоби зменшити нестачу вітамінів, до щоденного раціону харчування слід включати соки, яких зараз чимало на полицях магазинів. Адже вони корисніші за багато інших напоїв. Соки не лише втамовують спрагу, але й є повноцінним продуктом харчування, містять вітаміни, біологічно активні речовини та мінерали. Соки засвоюються краще багатьох інших продуктів. При цьому організм витрачає менше енергії на їхнє засвоєння.
Корисність соків у тому, що вони нормалізують водно-сольовий баланс і кислотно-лужну рівновагу. Також покращують діяльність серцево-судинної системи, видільну функцію нирок, мають антиканцерогенну дію і стимулюють травлення.
У соках міститься клітковина та пектин, а це дуже важливі речовини, які забезпечують нормальне травлення, підвищують імунітет та виводять шкідливі речовини. Органічні кислоти мають освіжаючий вплив на організм. А дубильні речовини у соках – бактерицидний елемент, який знищує значну кількість шкідливих мікробів. Вітаміни групи А, С, В, Р, D, які теж є у соках, впливають на процес нормального функціонування організму.
Людмила ОСАДЧУК
11-06-2009, 10:41
Коментарів 0 Переглядів 4 936

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.