RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Жирна риба – для зміцнення імунітету

Харчування та імунітет тісно пов’язані між собою, адже через порушення харчування змінюється функціонування імунної системи. Як зробити свій раціон імуностимулюючим, радить доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології медуніверситету Наталя КАСПРУК.
– Наше харчування зазнає дедалі більше змін у дисбалансі основних компонентів раціону, – каже Наталя Михайлівна. – Більшість людей відчуває дефіцит полінасичених жирних кислот через надмірне надходження тваринних жирів, дефіцит повноцінних тваринних білків та більшості вітамінів, недостатність макро- та мікроелементів. Зниження енергетичної цінності раціону або вмісту основних поживних речовин може викликати функціональні порушення в імунній сиcтемі. Все це завдає значного удару захисним силам організму і створює передумови для розвитку багатьох захворювань.

Для підвищення захисних сил організму доцільно вживати:
М’ясо: телятина, індичатина, печінка (теляти, свині).
Риба та морепродукти: жирна морська риба.
У тижневе меню повинно входити не менше
400 грамів такої риби.
Курячі яйця: не більше одного на день.
Молоко і молочні продукти: молоко, несолене вершкове масло, вершки 35 відсотків жирності, сметана 30 відсотків жирності, голландський сир.
Рослинна олія: лляна (20-30 грамів на добу) та оливкова.
Овочі та зелень: овочі зеленого, червоного та жовтого кольорів (помідори, морква, червоний перець тощо), зелена цибуля, зелений горошок, кольрабі, картопля, кріп.
Фрукти: цитрусові, ківі, яблука.
Ягоди: шипшина, садова горобина, суниці.
Злаки: пшениця (пшеничні висівки та паростки), вівсяні пластівці, сочевиця.
Інші продукти: соя, пивні дріжджі, білі гриби, часник, цибуля, фісташки, кокос.
Людмила ОСАДЧУК
23-04-2009, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 4 878

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.