RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Харчування та імунітет тісно пов’язані між собою, адже через порушення харчування змінюється функціонування імунної системи. Як зробити свій раціон імуностимулюючим, радить доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології медуніверситету Наталя КАСПРУК.
– Наше харчування зазнає дедалі більше змін у дисбалансі основних компонентів раціону, – каже Наталя Михайлівна. – Більшість людей відчуває дефіцит полінасичених жирних кислот через надмірне надходження тваринних жирів, дефіцит повноцінних тваринних білків та більшості вітамінів, недостатність макро- та мікроелементів. Зниження енергетичної цінності раціону або вмісту основних поживних речовин може викликати функціональні порушення в імунній сиcтемі. Все це завдає значного удару захисним силам організму і створює передумови для розвитку багатьох захворювань.

Для підвищення захисних сил організму доцільно вживати:
М’ясо: телятина, індичатина, печінка (теляти, свині).
Риба та морепродукти: жирна морська риба.
У тижневе меню повинно входити не менше
400 грамів такої риби.
Курячі яйця: не більше одного на день.
Молоко і молочні продукти: молоко, несолене вершкове масло, вершки 35 відсотків жирності, сметана 30 відсотків жирності, голландський сир.
Рослинна олія: лляна (20-30 грамів на добу) та оливкова.
Овочі та зелень: овочі зеленого, червоного та жовтого кольорів (помідори, морква, червоний перець тощо), зелена цибуля, зелений горошок, кольрабі, картопля, кріп.
Фрукти: цитрусові, ківі, яблука.
Ягоди: шипшина, садова горобина, суниці.
Злаки: пшениця (пшеничні висівки та паростки), вівсяні пластівці, сочевиця.
Інші продукти: соя, пивні дріжджі, білі гриби, часник, цибуля, фісташки, кокос.
Людмила ОСАДЧУК
23-04-2009, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 4 900

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.