RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Друг України і безжалісний критик Путіна: хто такий сенатор Джон Маккейн

На 82-році життя в результаті тривалої хвороби помер американський сенатор Джон Маккейн, широко відомий своєю підтримкою України та боротьбі з РФ, передає molbuk.ua з посиланням на УНІАН.

Чудовий послужний список сенатора Джона Маккейна уособлює його непохитну відданість справі служби США. Син і онук видатних військово-морських адміралів, сенатор Маккейн закінчив Військово-морську академію в 1958 році і служив в якості військово-морського льотчика протягом 22 років, в тому числі в Північному В'єтнамі під час війни.

26 жовтня 1967 року під час 23-ї бомбардувальної місії Сенатора Маккейна в Північному В'єтнамі радянська ракета вдарила по його літаку.

Сенатор Маккейн був узятий військовополоненим в Ханої, де йому відмовили в необхідній медичній допомозі і піддали його тортурам. Він провів велику частину свого часу в якості військовополоненого, що утримувався в одиночній камері. Таке становище сприяло його вірі і дружнім відносинам зі своїми колегами-військовополоненими.

Коли він був нарешті звільнений і зміг повернутися додому через роки, сенатор Маккейн продовжив службу, відновивши свій військово-морський статус.

Він звільнився з військово-морського флоту в 1981 році. Його морські почесті включають Срібну зірку, бронзову зірку, "Легіон заслуг", "Фіолетове серце" і "Льотний хрест".

Сенатор Маккейн був обраний у Палату представників США з Арізони в 1982 році, обраний в Сенат Сполучених Штатів в 1986 році. Він був кандидатом від Республіканської партії на пост президента на виборах 2008 року. Протягом своєї кар'єри сенатор Маккейн обіймав посаду голови сенатських комітетів у справах індіанців, торгівлі, науки і транспорту, а останнім часом - збройних сил.

На початку 1990-х років Маккейн, спільно з іншим ветераном в'єтнамської війни, сенатором Джоном Керрі, займався проблемою американських військовослужбовців, зниклих безвісти у В'єтнамі, у зв'язку з чим знову неодноразово відвідував цю країну. Діяльність Маккейна сприяла нормалізації американо-в'єтнамських відносин. У цей же період налагодилися стосунки з Керрі — раніше Маккейн сприймав його різко негативно за участі Керрі в антивоєнному русі після повернення з В'єтнаму.

Прихильник війни в Іраку, Маккейн, проте, виступив у 2005 році із законодавчою ініціативою, яка забороняла негуманне поводження з ув'язненими, включаючи з тими, хто перебуває у в'язниці в Гуантанамо. Свою роль в такій позиції Маккейна зіграв його власний досвід військовополоненого. "Поправка Маккейна" була прийнята Сенатом.

У 2005 Маккейн і сенатор Джозеф Ліберман внесли до сенату проект резолюції з вимогою призупинити членство Росії у "великій вісімці". У тому ж році став одним з ініціаторів прийняття сенатом резолюції з обвинуваченням РФ в тому, що судовий процес над Михайлом Ходорковським і Платоном Лебедєвим був "політично мотивованим". Вимогу виключити Росію з G8 Маккейн висловлював і надалі.

"Сьогодні ми бачимо Росію, очолювану клікою колишніх розвідників. Вони намагаються залякати своїх демократичних сусідів, таких як Грузія, намагаються грати на залежності Європи від російських нафти і газу. Потрібно переглянути західний погляд на реваншистську Росію. Для початку потрібно розширити G8 і включити в неї лідируючі ринкові демократії — Бразилію та Індію, а також виключити Росію", - заявляв тоді політик.

Після введення в 2014 року урядом США санкцій проти Росії неодноразово вимагав їх посилення і розширення. У січні 2017 року разом з сенаторами Кардіном, Менендесом і ще 7-ю від обох основних партій вніс законопроект (у формі поправки в законопроект про застосування обмежувальних заходів відносно Ірану) про введення проти Росії всеосяжних санкцій у зв'язку зі спробами впливу на вибори 2016 року. Законопроект був схвалений Сенатом у червні 2017 року.

20 березня 2014 року Міністерство закордонних справ Російської Федерації опублікувало список санкцій щодо представників США, у відповідь на санкційні заходи проти низки російських офіційних осіб у відповідь на анексію Криму Російською Федерацією. У список увійшло дев'ять громадян США, у тому числі Джон Маккейн. Йому закритий в'їзд на територію Російської Федерації. У відповідь Джон Маккейн іронічно посміявся над російськими санкціями: "По всій видимості, мені не вдасться провести весняні канікули в Сибіру, мої акції Газпрому пропали, а мій таємний банківський рахунок в Москві заморожений. Тим не менше, я ніколи не припиню зусиль на підтримку свободи, незалежності і територіальної цілісності України, включаючи Крим".

За кілька днів до цього Маккейн заявив: "Росія — це бензоколонка, яка прикидається країною".

22 січня 2015 року Маккейн закликав президента Барака Обаму надати Україні летальну зброю.

Незабаром після повернення Маккейна з полону він розійшовся з дружиною, яка ще в 1969 році потрапила у важку автокатастрофу, після чого значною мірою втратила привабливість. Маккейн взяв відповідальність за крах свого першого шлюбу на себе; пізніше він писав про свій власний егоїзмі і незрілість того часу і про те, що він не може уникнути визнання своєї провини, посилаючись на свій в'єтнамський полон. 2 квітня 1980 року подружжя офіційно розлучилося; при цьому Маккейн залишив своїй колишній дружині вдома у Вірджинії і Флориді, а також продовжував фінансувати її лікування.

Вже 17 травня 1980 року він вступив у новий шлюб з Сінді Лу Хенслі, викладачкою з Фінікса, штат Арізона і дочкою місцевого великого бізнесмена Джеймса Вілліса Хенслі (дружина успадкувала величезну компанію, яка торгує пивом).

У липні 2017 року у Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. У серпні 2018-го американські ЗМІ повідомили, що після року боротьби сенатор вирішив відмовитися від подальшого лікування. У політика залишилися дружина, сім дітей і п'ять онуків.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
26-08-2018, 11:50
Коментарів 0 Переглядів 1 317


Подачу води обмежать впродовж двох ночей

У натовпі можна побачити не тільки чоловіків, а й велику кількість жінок

Зазначається, що компанія мусить виконувати розпорядження, оскільки область буде знеструмлена без попередження
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У натовпі можна побачити не тільки чоловіків, а й велику кількість жінок


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.