RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Після вбивства посла Росія і Туреччина зблизилися ще більше, - ЗМІ

Очікувалося, що вбивство посла Росії в Туреччині в понеділок зруйнує крихке перемир'я між режимами Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана. Натомість, воно позначило багатообіцяючий альянс, який може виключити Сполучені Штати із завершальної стадії громадянської війни в Сирії і критично послабити вплив США на Близькому Сході. Принаймні, це явний намір Путіна. Про це йдеться в редакційній статті "Після вбивства Туреччина і Росія тільки зближуються", опублікованій на сайті газети The Washington Post.

Путін вперше прокоментував розстріл посла у Туреччині Звіряче вбивство посла Андрія Карлова співробітником турецької поліції стало трагічною ознакою того, що Росія може дорого заплатити за свою інтервенцію в Сирію. Вбивця кричав "Не забувайте Алеппо", в якому безладні російські бомбардування лікарень і цивільних будинків допомогли сирійському режиму Башара аль-Асада повернути собі східну частину міста. Однак, зараз Путін, схоже, насолоджується своєю перемогою і використовує політичну перевагу. У вівторок міністр закордонних справ приймав своїх колег з Туреччини та Ірану на тристоронній зустрічі, де був розроблений план дій для встановлення миру в Сирії, який назвали "Московською декларацією".

Путін і Ердоган, тим часом, спішно домовилися про те, що не дозволять вбивству нашкодити їхнім відносинам; проурядові ЗМІ в обох країнах сипали теоріями про те, що Сполучені Штати якимось чином відповідальні за вбивство. Тристороння зустріч щодо Сирії відображає російський тріумфалізм з його мріями про виключення Сполучених Штатів. "Всі попередні спроби Сполучених Штатів і їхніх партнерів домовитися про узгоджені дії, були приречені на провал", - заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу після зустрічі з турецькими та іранськими міністрами.

"Жоден із них не мав реального впливу на ситуацію на місцях". Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який провів держсекретаря Джона Керрі крізь місяці безплідної дипломатії, оголосив, що "найбільш успішний і ефективний формат для вирішення сирійської кризи – це наш поточний тристоронній формат".

Навряд чи російсько-ірано-турецька вісь дійсно зможе покласти кінець війні. В північній і південній Сирії, як і раніше перебувають більше 100 000 повстанців, і багато з них незабаром можуть приєднатися до коаліції, очолюваної ісламістами. Але Росія і Туреччина можуть допомогти один одному досягти своїх цілей. Росія і Іран хочуть усунути альтернативи режиму Асада, а Ердоган хоче запобігти встановлення курдами контролю над районами північної Сирії поблизу турецького кордону.

Обидві сторони можуть виступати за припинення вогню в короткостроковій перспективі; кожен з них може почати військовий наступ проти своїх ворогів. Сторони кажуть, що будуть спонсорувати власні політичні переговори між режимом і деякими схваленими Росією "опозиційними" фігурами, минаючи процес Організації Об'єднаних Націй; що, ймовірно, призведе до ратифікації політичного мандата режиму Асада.

Президент, стурбований збереженням лідерства США на Близькому Сході, спробував би протистояти маневруванню Путіна і запобігти повороту Ердогана до Кремля. На жаль, більш імовірно, що Дональд Трамп буде вітати це. Результатом може стати або трясовина для Росії в Сирії, про яку давно попереджав президент Обама (досі помилково), або мир, який приведе до влади ряд анти-американських лідерів, від Дамаска і Тегерана до Анкари і Москви.

Нагадаємо, 19 грудня в столиці Туреччини був убитий російський посол Андрій Карлов. Дипломат був застрелений з пістолета в спину під час відкриття фотовиставки в Анкарі. За попередньою версією, пролунало не менше восьми пострілів. В результаті стрілянини також поранення отримали троє присутніх на заході.

Нападником був турок Мевлют Мерт Алтинташ. Чоловікові було двадцять два роки, він служив в поліції, але, за деякими даними, був звільнений влітку, після спроби перевороту. У Туреччині вже затримали п'ятьох родичів і кількох друзів вбивці. Сам нападник, якого поліція ліквідувала, встиг заявити, що це помста Росії за Алеппо.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
22-12-2016, 08:56
Коментарів 0 Переглядів 1 352

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.